VITAMIN UNTUK ANAK

Dah beberapa hari tak update blog..so hari ni saya nak share sikit tentang multivitamin Shaklee iaitu ‘Vita-Lea for Children Chewable’ untuk anak..sebab ramai yang ingat orang dewasa je yang perlu multivitamin ni..:)

Kenapa anak anda perlukan vitamin tambahan?

~75% perkembangan otak anak berlaku semasa usia di bawah 3 tahun~
~90% perkembangan otak kanak2 berlaku semasa usia 5 tahun~
~85% kanak-kanak tidak mendapat zat makanan secukupnya dari sajian harian. Ramai kanak-kanak yang memilih makanan dan hanya makan ‘junkfood’, yang banyak bahan pewarna,perasa dll.

Daripada maklumat yang dikongsikan di atas anda tentu tahu betapa pentingnya pengambilan vitamin dikalangan kanak-kanakkan? Terutama sekali bagi ibu yang selalu sibuk dan tidak ada masa untuk memasak dan menyediakan makanan berdasarkan pola pemakanan yang sihat..selain daripada itu, masih ramai yang tidak tahu bahawa sebahagian besar nutrisi penting di dalam makanan telahpun termusnah semasa dalam proses penyediaan makanan tersebut.

Selain daripada itu, kajian juga menunjukan kebanyakkan penyakit berpunca daripada corak pemakanan. Sebab itulah anda sebagai ibu perlu memastikan anak anda mendapat nutrisi yang sepatutnya daripada makanan harian anak anda…nanti kalau anak anda sakit anda juga yang susahkan..:) Jom tengok apa yang best sangat tentang Vita-Lea For Children ni..

Vita-Lea For Children Chewable 

Ianya sangat penting untuk kanak-kanak yang:

 *Kurang selera makan

* Gemar makan junk food

* Ingin tingkatkan sistem imunisasi tubuh.

* Kurang makan makanan berkhasiat(memilih makanan)

* Kurang minum susu (Vita-lea For Children membekalkan 200mg kalsium dalam setiap hidangan)

* Tidak suka makan sayur (vita lea ada vitamin k – bantu pembekuan darah dengan cepat jika luka)

* Kerap jatuh sakit(terutama yang tinggal di taska)

* Kurang aktif

Perbezaan Vita-Lea For Children dan multivitamin jenama lain?

*Ia tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan

* Mengandungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kaviti

* Pembungkusannya bebas BPA

TIPS PENTING!

  • Pastikan vitamin yang anda pilih untuk anak anda diperbuat daripada bahan semulajadi dan selamat.(Bagi yang beragama Islam – Pastikan ianya HALAL).
  • Vitamin tersebut membekalkan nutrisi mengikut keperluan tubuh anak anda kerana nutrisi berlebihan akan memudaratkan kesihatan mereka.

Dapatkan khidmat nasihat percuma untuk pembelian vitamin anda di mummy dina shoppe hari ni juga..:)

Senarai Produk Shaklee dan Harga Shaklee

 
Call to action blog

Share on Facebook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also likeclose