Vitamin Tambah Tenaga – Macam Mana Nak Jadi Bertenaga Sepanjang Hari

‘Penatnye’…Ini adalah antara perkataan yang sering kedengaran daripada semua wanita terutama yang telah bergelar ibu..dengan tugasan rumah tangga yang perlu dibuat, anak-anak yang perlu dilayan..tambah memenatkan lagi kalau anda bekerja..tu belum ditambah dengan En Suami yang minta perhatian jugak lagi..:)..Hmm.. Allah je la yang tahu betapa penatnya kita setiap hari..kalau badan kita boleh bercakap mesti dia pun mengeluh kepenatan jugak kan. Hmm ada tak vitamin tambah tenaga?

Akhir-akhir ni saya selalu dapat soalan daripada kawan-kawan yang bertanya “macam mana nak tambah tenaga ye..penat la kerja”..saya memang suka nak share tentang vitamin untuk tambah tenaga ni sebab saya mula makan vitamin Shaklee ni pun sebab badan asyik penat je..:)

 CARA UNTUK KEKAL BERTENAGA

  1. Dapatkan rehat yang secukupnya.
  2. Amalkan pemakanan seimbang.
  3. Elakkan pengambilan makanan tidak sihat seperti Junk food, Fast Food dan organ dalaman binatang.
  4. Ambil vitamin untuk memastikan keperluan nutrisi tubuh dapat dipenuhi kerana vitamin yang terdapat dalam makanan mungkin telah musnah sebahagiannya  semasa dalam proses penyediaan.

Untuk pastikan tubuh sentiasa bertenaga..terlebih dahulu kita perlu pastikan tubuh kita adalah dalam keadaan yang optimum untuk menyerap vitamin-vitamin yang kita makan. Bagi memastikan penyerapan vitamin yang berkesan kita perlu detoks @ buang semua kotoran yang melekat di dinding-dinding usus kita terlebih dahulu.

Vitamin yang saya sarankan untuk DETOKS –  Alfalfa, Herb-lax & DTX Complex.

VITAMIN TAMBAH TENAGA

Manakala untuk TAMBAH TENAGA pula boleh amalkan Vitalea(multivitamin), B Complex dan Energizing Soy Protein(ESP).

Hubungi saya sekiranya anda berminat untuk mencuba Set Tambah tenaga Shaklee ini.

Agent Shaklee anda bagi kawasan Setapak, Cheras, Ampang, Hulu Langat dan Cyberjaya(weekday shj).

FB: www.facebook.com/mummyDinaShoppe
Emel : erni_jusri@yahoo.com
Whatsapp/sms/call : 012-3461698

Senarai Produk Shaklee dan Harga Shaklee

 
Call to action blog

Share on Facebook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also likeclose