Vitamin Shaklee Untuk Penyakit Asthma

Masalah semput atau pun  Ashtma  merupakan antara masalah pernafasan yang popular di Malayasia. Nak tahu tak macam mana  Asthma  terjadi? Okay, macam ni.  Asthma  berlaku apabila saluran pernafasan menjadi sempit lebih daripada keadaan normal.

Atasi Asthma

Punca saluran pernafasan menjadi sempit ialah akibat mukus yang menempel atau berkumpul di bahagian dinding saluran pernafasan anda.

Cuba tengok gambar ni. Betapa sempitnya saluran pernafasan penghidap  Asthma  semasa mendapat serangan  Asthma . Sebab itulah penghidap Asthma mengalami kesukaran bernafas bila diserang.

Atasi Asthma

Apakah yang menyebabkan  Asthma ?

 Asthma  lazimnya berlaku disebabkan oleh masalah alergik terhadap sesuatu contohnya, habuk, bulu haiwan, ‘dust mites’, jerebu, cuaca terlalu sejuk dan lain-lain.

Suami saya juga perupakan penghidap  Asthma  sejak kecil lagi. Dia sangat sensitive kepada habuk, jerebu dan ‘dust mites’. So, kalau berdepan dengan ketiga-tiga factor ni memang pasti  Asthma  akan menyerang.

Bila Asthma agak teruk, suami saya terpaksa bergantung kepada Nebulizer. Adakalanya dia terpaksa mengambil lebih daripada 3 kali sehari semasa diserang  Asthma .

 Atasi Asthma  Tanpa Nebulizer dan Ubat-ubatan

Salah satu  Vitamin Shaklee yang boleh merawat  Asthma  ialah  Vivix Shaklee . Alhamdulillah sejak suami saya amalkan  Vivix  setiap hari, memang nampak perubahan yang ketara sangat pada  Asthma  dia. Sekarang ni dah jarang sangat dia guna Nebulizer.

Masa mula-mula nak berVivix memang suami saya agak liat nak amalkan tapi bila dah rasai sendiri  Khasiat dan Manfaat Vivix Shaklee , dia sendiri yang akan pastikan minum  Vivix  setiap hari tanpa gagal.

Selain daripada  Vivix Shaklee ,  Omega Guard Shaklee  juga sangat berkesan untuk membantu  Atasi Asthma Tanpa Nebulizer.

 Omega Guard Shaklee  ialah  Minyak Ikan  tulen yang melalui proses penyulingan yang sangat ketat iaitu ‘3 proprietary’.  Omega Guard Shaklee  mengandungi  Omega 3  dan  Omega 6  yang berfungsi sebagai anti-radang. Ia membantu mengurangkan keradangan yang disebabkan oleh masalah alergik.

 Vitamin Shaklee  lain untuk  Atasi Asthma  ialah  Meal Shakes Shaklee . Ia merupakan multivitamin dalam bentuk serbuk. Ia juga merupakan sumber antioksidan yang sangat penting untuk melawan serangan radikal bebas yang menjadi punca  Asthma .

Jom lihat  Testimoni Pengguna Vitamin Shaklee  untuk masalah  Asthma  ni.

Atasi Asthma

Puan Sariah ni penghidap  Asthma  selama berpuluh-puluh tahun. Alhamdulillah semenjak mengamalkan Vivix Shaklee, beliau dah kurang bergantung kepada Nebulizer.

 Okay, jom tengok pulak Testimoni Omega dan Meal Shakes Atasi Asthma ..

Testimoni Atasi Asthma

Alhamdulillah semkain ramai penghidap  Ashtma  yang dah mengamalkan  Vitamin Shaklee  untuk membantu mengatasi masalah  Asthma  mereka. Kesemua mereka sangat berpuas hati dan akhirnya menjadi peminat tegar  Vitamin Shaklee .

Mereka dah semakin sedar tentang kesan jangka panjang jika bergantung kepada ubat-ubatan berasakan dadah seperti Nebulizer.

So, mana satu pilihan anda?

Nebulizer atau  Vitamin Shaklee ?

Jika anda inginkan sesuatu yang semulajadi, selamat dan berkesan untuk atasi  Asthma , pastikan ianya adalah  Vitamin Shakle e ye.:)

Cari Agen Shaklee Di Area Anda –> Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

Cari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda –> Pengedar Vivix Shaklee Seluruh Malaysia

Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee –> Daftar Ahli Shaklee 2017

Nak Beli Produk Shaklee? –> Cara Beli Produk Shaklee Online

 
Call to action blog

Share on Facebook


One comment

  1. Salam sejahtera
    saya ingin membeli ubat shakler untuk kakak saya yang mengidap asthma kronik, beliau terpsksa mengambil rawatan di hukm ubatan stereoid dalam form tablet dan juga injection yang menyebabkan badan beliau naik berat dan juga water retention.

    Harap dapat maklumat brrkenaan unatan shaklee yang berkesan untuk mengubati asthma beliau dan harga produk serta cara pembelian.

    Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You might also likeclose
%d bloggers like this: