Vitamin Shaklee Untuk Penyakit Asthma

Masalah semput atau pun Ashtma merupakan antara masalah pernafasan yang popular di Malayasia. Nak tahu tak macam mana Asthma terjadi? Okay, macam ni. Asthma berlaku apabila saluran pernafasan menjadi sempit lebih daripada keadaan normal.

Atasi Asthma

Punca saluran pernafasan menjadi sempit ialah akibat mukus yang menempel atau berkumpul di bahagian dinding saluran pernafasan anda.

Cuba tengok gambar ni. Betapa sempitnya saluran pernafasan penghidap Asthma semasa mendapat serangan Asthma. Sebab itulah penghidapAsthmamengalami kesukaran bernafas bila diserang.

Atasi Asthma

Apakah yang menyebabkan Asthma?

Asthma lazimnya berlaku disebabkan oleh masalah alergik terhadap sesuatu contohnya, habuk, bulu haiwan, ‘dust mites’, jerebu, cuaca terlalu sejuk dan lain-lain.

Suami saya juga perupakan penghidap Asthma sejak kecil lagi. Dia sangat sensitive kepada habuk, jerebu dan ‘dust mites’. So, kalau berdepan dengan ketiga-tiga factor ni memang pasti Asthma akan menyerang.

Bila Asthma agak teruk, suami saya terpaksa bergantung kepada Nebulizer. Adakalanya dia terpaksa mengambil lebih daripada 3 kali sehari semasa diserang Asthma.

Atasi Asthma Tanpa Nebulizer dan Ubat-ubatan

Salah satu Vitamin Shakleeyang boleh merawat Asthma ialah Vivix Shaklee. Alhamdulillah sejak suami saya amalkan Vivix setiap hari, memang nampak perubahan yang ketara sangat pada Asthma dia. Sekarang ni dah jarang sangat dia guna Nebulizer.

Masa mula-mula nak berVivix memang suami saya agak liat nak amalkan tapi bila dah rasai sendiri Khasiat dan Manfaat Vivix Shaklee, dia sendiri yang akan pastikan minum Vivix setiap hari tanpa gagal.

Selain daripada Vivix Shaklee, Omega Guard Shaklee juga sangat berkesan untuk membantu Atasi AsthmaTanpa Nebulizer.

Omega Guard Shaklee ialah Minyak Ikan tulen yang melalui proses penyulingan yang sangat ketat iaitu ‘3 proprietary’. Omega Guard Shaklee mengandungi Omega 3 dan Omega 6 yang berfungsi sebagai anti-radang. Ia membantu mengurangkan keradangan yang disebabkan oleh masalah alergik.

Vitamin Shaklee lain untuk Atasi Asthma ialah Meal Shakes Shaklee. Ia merupakan multivitamin dalam bentuk serbuk. Ia juga merupakan sumber antioksidan yang sangat penting untuk melawan serangan radikal bebas yang menjadi punca Asthma.

Jom lihat Testimoni Pengguna Vitamin Shaklee untuk masalah Asthma ni.

Atasi Asthma

Puan Sariah ni penghidap Asthma selama berpuluh-puluh tahun. Alhamdulillah semenjak mengamalkan Vivix Shaklee, beliau dah kurang bergantung kepada Nebulizer.

 Okay, jom tengok pulakTestimoni Omega dan Meal Shakes Atasi Asthma..

Testimoni Atasi Asthma

Alhamdulillah semkain ramai penghidap Ashtma yang dah mengamalkan Vitamin Shaklee untuk membantu mengatasi masalah Asthma mereka. Kesemua mereka sangat berpuas hati dan akhirnya menjadi peminat tegar Vitamin Shaklee.

Mereka dah semakin sedar tentang kesan jangka panjang jika bergantung kepada ubat-ubatan berasakan dadah seperti Nebulizer.

So, mana satu pilihan anda?

Nebulizer atau Vitamin Shaklee?

Jika anda inginkan sesuatu yang semulajadi, selamat dan berkesan untuk atasi Asthma, pastikan ianya adalah Vitamin Shaklee ye.:)

Cari Agen Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Cari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Vivix Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee? --> Cara Beli Produk Shaklee Online



 
Call to action blog

One comment

  1. Salam sejahtera
    saya ingin membeli ubat shakler untuk kakak saya yang mengidap asthma kronik, beliau terpsksa mengambil rawatan di hukm ubatan stereoid dalam form tablet dan juga injection yang menyebabkan badan beliau naik berat dan juga water retention.

    Harap dapat maklumat brrkenaan unatan shaklee yang berkesan untuk mengubati asthma beliau dan harga produk serta cara pembelian.

    Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You might also likeclose
%d bloggers like this: