Vitamin Semulajadi Shaklee – Perbezaan vitamin semulajadi dan sintetik

Ramai yang tidak sedar betapa penting memilih vitamin semulajadi dan lebih suka membeli vitamin biasa yang terdapat di farmasi ataupun klinik kesihatanShaklee merupakan syarikat yang hanya mengeluarkan vitamin berasaskan semulajadi.

Tak dinafikan, ramai yang ikut nasihat doktor, lagipun vitamin ni boleh dapat free kalau yang company cover kan? Dulu pun saya mcm tu jugak. Siap tanya kenapa doktor tak bagi je yg vitamin semulajadi Shaklee ni kalau dah benda ni bagus sangat kan? Then, bila dah baca ni baru la tau, doktor tu banyak restriction / halangan dia kalau nk bagi vitamin dari luar. dia kene ikut rules kementerian lah. Tapi jangan terkejut ya, actually dah ada doktor-doktor yang subsribe vitamin shaklee ni utk patient dia. Dah ramai yang cerita ni tapi saya tak boleh la reveal kat sini.

Even, masa convention Shaklee baru-baru ni pun, ramai jugak para doktor yang dah success dalam biz Shaklee ni. So kalau doktor pun dah iktiraf, kita yang biasa-biasa ni macam mana?

Bukti Vitamin Semujadi Shaklee adalah yang terbaik

Video berikut merupakan video yang diambil oleh amatur bagi membezakan kadar pencernaan vitamin shaklee – warna hijau(multivitamin Vitalea) di dalam cawan sebelah kiri dan multivitamin biasa (merah). Klik link di bawah:-

Video link - kadar penyerapan vitamin semulajadi vs sintetik

Mengapa pilih Vitamin Semulajadi Shaklee?

Vitamin Semulajadi

  • Badan kita tak perlu bekerja keras utk menyerap vitamin yang semulajadi
  • Di hasilkan dengan pemprosesan yang seminima mungkin dan kepekatan nutrien adalah dalam keseimbangan yang menghampiri kepada keadaan is ditemui dalam alam semulajadi
  • kos menghasilkannya lebih tinggi berbanding sintentik
  • kebanyakkan syarikat tidak menjual vitamin atau mineral semulajadi. Shaklee satu-satunya yang berbuat demikian

SINTETIK

  • nutrien yang di hasilkan dalam persekitaran makmal
  • bersumberkan tar arang batu
  • paling murah. Komponennya bahan kimia
  • syarikat yang pentingkan keuntungan gunakan cara ini
  • biasanya di jual di farmasi
  • walaupun secara kimianya ia semulajadi tetapi dari segi strukturnya ia jauh berbeza

BAGAIMANA MENGENAL SEMULAJADI ATAU SINTETIK?

Sonang jo,

  • Melalui label – huruf “l” bagi tiruan dan ” d” bagi semulajadi
  • Kalau malas nk baca label, tengok dalam botol tu ada tak “gel silika” yang ada tulis “do not eat” tu…selalu ada dalam handbag, kasut…gel silika ni gunanya untuk menyerap kelembapan….so vitamin yang semulajadi memang tak perlukan gel silika ni. Ni gambarnya, mesti korang selalu tengok.

vitamin semulajadi - silica gel

 

Ok, itu saja perkongsian kali ini. Jangan pikir lagi, pilihlah vitamin semulajadi supaya selamat dari bahaya kimia. Utk pesanan, boleh lah call/sms/whatsapps saya di 012-3461698 atau click jer button order kat tepi artikel ni. Terima kasih!

Senarai Produk Shaklee dan Harga Shaklee

 
Call to action blog

Share on Facebook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also likeclose