Set Susu Ibu Shaklee – Kelebihan Dan Rahmat Menyusukan Anak Dengan Susu Ibu

Kenapa Anda Perlu Susukan Bayi Anda?

Lumrah bagi wanita yang baru pertama kali bergelar ibu pasti nak yang terbaik untuk bayi anda..oleh kerana ini merupakan pengalaman pertama anda, anda mungkin tertanya-tanya samada perlu memilih penyusuan susu ibu atau susu formula? untuk membantu anda membuat keputusan yang tepat saya akan sharekan faktor-faktor yang menyebabkan anda mesti memilih penyusuan susu ibu..

Kelebihan istimewa yang anda akan perolehi daripada penyusuan susu ibu ialah:

1) Penurunan berat badan ibu dengan lebih cepat berbanding ibu yang tidak menyusukan bayinya.(dengan syarat makan ikut keperluan ye..)

2) Membantu mempercepatkan pengecutan rahim selepas kelahiran.

3) Mengurangkan risiko ibu mendapat  buasir selepas kelahiran.

4) Membantu mengurangkan risiko Maternal Osteoporosis pada masa akan datang.

5) Merupakan salah satu kaedah semulajadi untuk merancang keluarga.

6) Merupakan ubat penenang semulajadi bagi ibu.

7) Melindungi ibu daripada kekurangan zat besi(anemia).

8)Kurang terdedah kepada risiko ‘Meroyan’ atau kemurungan selepas bersalin (post-partum depression).

okay la, sekarang anda dah tahu kenapa kepentingan penyusuan susu ibu kan? Pendek kata, kalau anda sayangkan diri  dan bayi anda pilihlah penyusuan susu ibu ye..macam iklan dalam tv tu..Anak Suka Ibu tentu setuju..:)

Oops, ade satu lagi bende penting yang saya nak sharekan kat entri ni..kalau saya tak share nanti dituduh kedekut ilmu la pulak..hehe..lagipun lagi banyak kita share lagi berkat ilmu tu kan..mane la tau kot2 bermanfaat untuk anda semua..ok la camni sebenarnya..rasanya anda semua mesti tahukan yang bayi mendapat nutrisi yang diperlukan melalui susu ibunya..tapi ramai yang terlepas pandang mengenai nutrisi yang diperlukan oleh tubuh si ibu..sebenarnya ibu menyusu memerlukan nutrisi yang lebih berbanding ibu yang tidak menyusu..sebabnya ibu tersebut menampung keperluan nutrisi untuk 2 orang..iaitu diri sendiri dan bayi anda..dan memang ramai sangat yang kurang beri perhatian pada perkara ni..mungkin bagi anda ianya kurang penting tapi sebenarnya ia tersangatlah enting tau..bagi yang tidak jaga keperluan tubuh anda..jangan terkejut la nanti kalau tanpa anda sedar gigi anda gugur sebelum masanya..jangan sampai jadi macam seorang kakak kat ofis saya yang dipanggil ‘NENEK’ padahal baru 30an je..sebabnye gigi dah ‘RONGAK’..hehe

Kalau anda berminat nak dapatkan Set Breastfeeding Shaklee yang sangat digemari ramai ni boleh la hubungi saya ye..:)

Set Susu Ibu Shaklee

call/whatsapp/sms ke 012-3461698

Senarai Produk Shaklee dan Harga Shaklee

 
Call to action blog

Share on Facebook


2 comments

  1. He. Thumbs up. Rindu nak ader baby lagi ;)

  2. hi sis, same la dgn saya..rindu nak susukan newborn even skang still bf tp anak dah besar(2 thn 4 bln)..rindu nak cium bau baby..:)

You might also likeclose