Set Mengandung Shaklee untuk Ibu Hamil dan Menyusu

Kali ini saya ingin berkongsi mengenai mengenai kehamilan dan penyusuan.
Nutrisi yang lengkap adalah amat penting dalam memastikan kesihatan ibu hamil berada pada tahap yang optimum. Menurut kajian, ibu yang sihat berupaya membekalkan semua nutrisi yang diperlukan oleh bayi didalam kandungan. Ini adalah salah satu usaha yang boleh dilakukan untuk melahirkan bayi yang sihat. Semasa tempoh kehamilan dan penyususan tubuh badan memerlukan lebih banyak nutrisi berbanding wanita yang tidak hamil dan tidak menyusu. Antara nutrisi yang diperlukan oleh tubuh semasa kehamilan dan penyusuan ialah:
1.    Asid Folik – untuk memastikan pembentukan saraf tunjang dan otak fetus yang sempurna, ibu hamil perlu memastikan bahawa pengambilan sumber folate adalah mencukupi. Folate yang mencukupi akan dapat membantu mengurangkan risiko kecacatan bayi seperti spina bifida(tulang belakang tidak bercantum). Wanita yang hamil, ibu menyusu dan wanitan yang sedang berusaha untuk hamil perlu memastikan bahawa pengambilan asid folik di dalam diet harian mereka adalah di tahap yang optimum.
2.    Protein – Penting untuk pertumbuhan fizikal dan pertumbuhan sel-sel bayi anda. Ia juga diperlukan oleh plasenta, tisu-tisu keibuan dan penghasilan susu ibu. Wanita yang menyusu anak mereka dengan susu ibu dan wanita hail amat memerlukan sumber protein yang lengkap di dalan diet harian.
3.    Kalsium – Kalsium amat penting semasa kehamilan kerana ianya diperlukan dalam pembinaan tulang dan gigi bayi didalam kandungan. Selain itu, ibu hamil yang kurang sumber kalsium juga akan lebih terdedah kepada risiko kekejangan otot semasa hamil dan juga semasa proses kontraksi. Di samping itu, ibu menyusu juga perlu memastikan kandungan kalsium dalam diet mereka adalah mencukupi kerana dikhuatiri mereka akan meningkatkan risiko terdedah kepada penyakit-penyakit(osteoporosis dll) akibat kekurang kalsium kerana sumber kalsium mereka telah habis diserap oleh bayi di dalam kandungan. Sumber kalsium boleh diperolehi melalu pengambilan produk tenusu ataupun sayur-sayuran hijau. Bagi memastikan pengambilan kalsium yang mencukupi, para doctor sering menyarankan kepada ibu hamil atau ibu menyusu untuk mengambil kalsium tambahan sebagai alternative kerana kesibukan harian dan sumber makanan masa kini yang sering tercemar mengganggu proses pengambilan kalsium adalah pada tahap optimum.
4.    Asid Lemak Omega-3(DHA) – penting untuk pembentukan otak dan retina bayi didalam kandungan.
Cadangan pengambilan vitamin Shaklee untuk kehamilan dan penyusuan susu ibu yang sihat ialah:


1.    ESP– rendah lemak, bukan GMO dan protein biologi lengkap yang mengandungi kesemua sembilan asid amino penting.
2.  Ostematrix – Lengkap serta suplemen kalsium yang terbukti secara saintifik mempunyai penyerapan yang lebih baik dan tablet yang mudah ditelan.
3. B Complex  Memberikan kesemua khasiat 8 vitamin B dengan sistem penyerapan bioaktif yang membantu penyerapan dan bioketersediaan asid folik.
4.    VitaleaMeningkatkan tahap kesihatan, meningkatkan kekuatan tulang dan system imunisasi badan dan memberikan perlindungan dalam menentang bahaya radikal bebas.
Set penyusuan shaklee
5.   Omega Guard Menawarkan spektrum penuh asid lemak omega-3 bergred tinggi yang selamat di makan. Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan.[sumber Shaklee Today]

* **Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Cal/sms/whatsapp ke 012-3461698!

 

Cari Agen Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Shaklee Seluruh MalaysiaCari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Vivix Shaklee Seluruh MalaysiaNak Daftar Jadi Ahli Shaklee --> Daftar Ahli Shaklee 2017Nak Beli Produk Shaklee? --> Cara Beli Produk Shaklee Online 
Call to action blog

One comment

  1. Mantap.. Mari kita budayakan imunisasi… Let’s cultural right immunization …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You might also likeclose
%d bloggers like this: