SET PENYUSUAN SHAKLEE – BANYAKKAN SUSU DAN KEKAL AKTIF

Banyakkan susu dan kekal aktif sepanjang hari dengan Set Penyusuan Shaklee
Ramai kawan-kawan saya dikalangan para ibu mengeluh mengatakan penyusuan susu ibu atau breastfeed adalah susah..dan ramai juga yang bagi alasan takut bentuk badan mereka tidak menarik kalau mereka menjalankan penyusuan tersebut..tapi jawapan yang sering saya berikan 
ialah..

Penyusuan susu ibu ni bukan perkara yang susah atau mustahil, tapi bukan bermakna ianya senang je..”

Sebenarnya, untuk menjayakan penyusuan susu ibu, perkara yang paling penting ialah ibu perlu BELAJAR ILMU TENTANG PENYUSUAN tersebut. Maksud belajar di sini ialah carilah ilmu bagaimana nak banyakkan susu, apa nak buat bila susu merudum, macam mana nak simpan dan gunakan stok susu dan lain-lain lagi. Bila dah faham tentang ilmu dan teknik penyusuan anda takkan panik bila berhadapan dengan sesuatu masalah berkaitan penyusuan susu ibu.Selain itu, ibu yang nak menyusukan anak anda juga perlulah POSITIFKAN MINDA dan setkan dalam diri bahawa anda boleh menyusukan anak anda. Akhir sekali bila dah ada kedua-dua perkara ini ISTIQAMAH ATAU KONSISTEN lah kunci utama dalam menjayakan penyusuan anak anda.

Kenapa saya kata Istiqamah penting?kerana proses menyusu akan menuntut komitmen yang sangat tinggi daripada anda..selain daripada kena mengepam setiap 3 jam, anda juga perlu menjaga pemakanan anda..anda perlu pastikan pemakanan harian anda mampu membekalkan semua nutrisi yang diperlukan oleh tubuh dan anak yang anda susukan. Anda perlu ingat apa yang anda makan itulah yang akan anak anda makan juga..kalau anda makan makanan sampah(junk food), itu jugalah yang akan anak anda makan(melalui susu)..

Masalahnya utamanya ialah kebanyakan ibu-ibu sekarang sangat sibuk sehingga tiada masa untuk menjaga pemakanan mereka..jadi kalau nak tubuh anda mendapat nutrisi yang diperlukan anda kenalah ambil vitamin yang diperlukan oleh tubuh..barulah anak anda pun dapat khasiatnya dan dapat membesar dengan baik dan sihat selalu..J

Kadang-kadang bila saya tengok anak yang diberi formula..sedih je rasenye..kesian sangat sebab anak manusia tapi kene minum susu lembu..lembu pun tahu sayang anak dia. Susu ibu adalah hak mutlak anak anda..kalau anda mampu kenapa nak bagi juga susu lembu @ formula?

Tapi saya tahu dalam ramai-ramai yang tidak suka penyusuan susu ibu, ramai lagi yang dah semakin sedar tentang kepentingan dan nikmat menyusukan anak kan.. :)

Hehe..sori ter emosi la pulak hari ni..sebenarnya saya nak sharekan pengalaman seorang pelanggan yang telah mengamalkan Set Penyusuan  Shaklee ni..Mulanya dia beli Set Penyusuan Shaklee ni sebab nak banyakkan susu je..tapi tak sangka set ni bukann je tolong banyakkan susu malah juga bertindak sebagai energy booster..K.Siti ni boleh dijadikan contoh oleh anda semua kerana dia memang sangat komited untuk susukan anak dia..saya sendiri yang tengok macam mane komitednye dia perah/pam susu untuk anak dia yang no 3..sekarang dia tengah cuti bersalin anak no 4..orangnye kecik comel je..tapi semangat dia memang terbaek!

set penyusuan shaklee, banyakkan susu, tambah susu, milk booster, vitamin b, energy booster, vitamin ibu menyusu, vitamin untuk ibu menyusu, breastfeeding, susu ibu

So, kalau anda nak banyakkan susu dan bertenaga boleh la cuba set Penyusuan Shaklee  ni dan rasa sendiri khasiatnya..tak kenal maka tak cinta..dah cuba baru tau..bukan setakat bagus untuk banyakkan susu je..tapi ia akan buatkan anda kekal aktif dalam menjalani aktiviti harian anda juga..:)

Baca lagi tentang Set Penyusuan Shaklee

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Berminat untuk mencuba produk Shaklee? Hubungi saya segera untuk maklumat lanjut:

Agent Shaklee anda bagi kawasan Setapak, Cheras, Ampang, Hulu Langat dan Cyberjaya(weekday shj).
Whatsapp/sms/call : 012-3461698
FB: www.facebook.com/MummyDinaShoppe
Emel : ernijusri111@gmail.com

Senarai Produk Shaklee dan Harga Shaklee

 
Call to action blog

Share on Facebook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also likeclose