Set Penyusuan Shaklee – Rahsia Kejayaan Penyusuan Anak Sehingga 2 Tahun

Bila keluar berjalan & dengan keluarga kami selalu terserempak dengan ibu/ayah yang memberi  bayi mereka susu formula. Saya & suami selalu cakap “kesiannye bayi  tu kan..kecik-kecik lagi dah kene minum susu formula..”
Kekadang di hospital pun sama jugak..ada masanya saya ringankan mulut bertanya jugak kat ibu tersebut..
saya:      kenapa x breastfeed yek..?
S ibu A:  susu tak cukup..
saya :     macam mane tau susu tu x cukup yek..?
Si Ibu A: bayi asyik menangis je walaupun dah menyusu.
Saya: Oo..bayi menangis ade banyak sebab..mungkin betul susu yang bayi minum x cukup tapi bukan bermakna susu yang dihasilkan ibu sedikit. Mungkin cara ibu menyusukan bayi salah, so bayi tak dapat minum susu ibu yang diperlukan. Cara yang betul ialah…”
Ini adalah antara skrip saya dengan para ibu yang saya jumpa..
Kebanyakan ibu-ibu memang mempunyai niat untuk menyusukan bayi mereka(hmm, ada jugak la yang memang tak nak menyusu sebab takut Ms B mereka akan lowered) tapi ramai daripada mereka  gagal kerana tiada ilmu tentang penyusuan susu ibu. Kesilapan lain para ibu yang gagal menyusukan bayi mereka ialah sering skip sesi pengepaman. Ibu yang menyusu perlu memastikan mereka konsisten mengikut jadual pengepaman yang disarankan oleh iaitu 3 jam sekali. Jangan sesekali skip sesi mengepam dengan alasan  merasakan Ms B anda tidak penuh lagi. Anda patut teruskan mengepam  walaupun Ms B masih tidak penuh.
Insyaa Allah dengan supplement Set Penyusuan Shaklee ini, ibu menyusu akan merasakan Ms B mereka akan cepat penuh. So, kalau dah penuh tu jangan la pula tunggu sampai meleleh baru nak mengepam. Kalau asyik skip je makan la ape-ape pun milk booster pun..susu anda tidak akan bertambah.
Rahsia kejayaan penyusuan susu ibu ialah ikut demand baby dan konsisten mengepam setiap 3 jam bagi yang bekerja. Insyaa Allah anda akan Berjaya menyusukan bayi anda secara ekskusif.
Set Penyusuan Shaklee
Apa yang ada dalam Set Penyusuan Shaklee?

Set Penyusuan Shaklee Untuk Siapa ?
Set Penyusuan Shaklee ini sesuai untuk golongan di bawah:
  • ·         Ibu yang menyusukan bayi mereka.
  • ·         Ibu yang kurang nutrient protein.
  • ·         Ibu yang sedang berdiet.
  • ·         Ibu yang sering keletihan.
  • ·         Ibu yang telah mencuba set B tapi masih tidak mencapai tahap penghasilan susu yang dikehendaki.

Nutrient yang ada dalam Set Penyusuan Shaklee:
Vitalea:
Vitalea ialah multivitamin. Ianya membantu penyerapan vitamin-vtamin di dalam makanan. Sangat penting untuk menjaga kesihatan yang berpanjangan. Ia mempunyai lebih daripada 28 vitamin dan mineral dengan komposisi yang diperlukan untuk keperluan harian. Ia juga mengandungi beta carotene yang penting untuk penglihatan.
Sumber anti oksida semulajadi yang amat baik. Ia membantu tubuh dlam melawan radikal bebas dan melindungi sel-sel badan. Setiap biji vitamin bertindak mengikut elepasan masa jam demi jam dan bersamaan dengan 7 biji oren. Vitamin C jga membantu boleh meningkatkan antibody ibu untuk melawan penyakit.
B Complex(plus Folic Acid):
Penting dalam pembentukan sel darah merah. B Complex Shaklee yang lengkap juga berfungsi sebagai anti-stress. Stress adalah antara faktor utama yang menyebab ipenyusuan susu ibu gagal. Ibu yang relaks akan melancarkan pengaliran susu.
Alfalfa ialah milk booster. Selain itu ia juga mengandungi pelbagai jenis zat galian. Ia boleh membantu melancarkan pelawasan, pembuangan angin, membaiki kitaran haid, megurangkan keputihan dan bagus untuk hubungan suami isteri. Ia juga merupakan detox semulajadi dan bersifat lembut pada tubuh.
Ostematrix:
Terdiri daripada gabungan Kalsium, Magnesium, Vitamin,Zink dan Copper. Semua nutrient ini sangat penting untuk pembinaan tulang dan gigi yang sihat. Ostematrix sangat penting untuk wanita terutamanya untuk ibu menyusu kerana semasa proses penyusuan, banyak kalsium yang akan diserap olah bayi. Sekiranya ibu, tidak menggantinya semula, si ibu akan lebih berisiko untuk mengalami Osteoporosis dan cenderung untuk memakai gigi palsu lebih cepat dari nenek kita..J
Energizing Soy Protein:

Susu ibu terbina dari sumber protein. ESP Shaklee amat kaya dengan protein dan ia amat penting untuk membantu penghasilan susu ibu. ESP Shaklee ialah soya terbaik yang dipelihara dan dikawal ketat dari peringkat awal pembenihan hinggalah proses pemprosesannya.

 

Baca di sini tentang kelebihan penyusuan susu ibu kepada anda.

Ramai yang dah dapat manfaat Set Penyusuan Shaklee dan sangat berpuas hati dengan hasilnya. Rasai sendiri dan anda pasti akan teruja dengannya!

Inginkan Set Penyusuan Shaklee anda? SMS/Whatsapp  ke 012-3461698 sekarang juga!!!

Senarai Produk Shaklee dan Harga Shaklee

 
Call to action blog

Share on Facebook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also likeclose