Set Minda Genius Untuk Anak Pintar Dengan Omega Guard Shaklee

 Anak pintar  dikatakan mempunyai neuron yang lebih aktif dan saling berhubung berbanding anak-anak lain. Masalahnya macam mana nak rangsang supaya  Anak Pintar ?

 Minda Genius Anak Pintar

Perkara paling penting untuk merangsang  Minda Genius  agar  Anak Pintar  ialah dengan membekalkan semua nutrisi yang diperlukan oleh otak. Antara nutrisi utama yang penting untuk perkembangan otak ialah asid lemak  Omega 3 , protein, karbohidrat, vitamin dan mineral.

Seperti yang diketahui ramai sumber-sumber makanan yang mengandungi kesemua nutrisi ini adalah daripada ikan, sayur-sayuran dan buah-buahan. Masalahnya, berapa ramai ibu yang sangat konsisten dalam menjaga pemakanan harian anak anda untuk pastikan  Anak Pintar ?

Rasanya lagi  ramai yang gunakan jalan pintas dengan memberikan anak-anak makanan segera ataupun makanan kegemaran anak asalkan anak kenyang dan tidak meragam. Dengan harapan kononnya  Anak Pintar  kerana anak anda  dapat khasiat yang diperlukan melalui vitamin tambahan tanpa perlu memakan makanan seimbang.

Fakta sebenarnya ialah, anak anda tetap perlu mengamalkan pemakanan seimbang seperti yang disarankan oleh ‘piramid makanan’. So, kalau macam tu tak perlu la ambil supplement atau vitamin tambahankan? Memang anak anda tak perlukan supplement atau makanan tambahan kalau dia dah amalkan pemakanan seimbang.

Tapi ada syaratnya. Syaratnya ialah anda pasti kuantiti makanan yang anak anda makan betul-betul mencukupi untuk membekalkan kesemua nutrisi yang diperlukan. So, kalau anak anda makan sedikit je untuk setiap hidangan yang dicadangkan ianya masih tidak mencukupi ye.

Syarat yang seterusnya ialah, anda kena pastikan semua nutrisi penting di dalam makanan anak anda tidak termusnah semasa penyediaan. Masalahnya sebahagian besar nutrisi penting telah termusnah dalam proses masakan. Kalau nak lebih nutrisi anda kene ajar anak anda makan ulam-ulaman berbanding sayuran yang telah di masak.

So, macam mana? Boleh ke anda pastikan kedua-dua syarat di atas? Kalau boleh memang confirm anak anda tak perlukan apa-apa supplement ataupun vitamin tambahan untuk merangsang  Minda Genius  dan seterusnya menjadi  Anak Pintar  idaman anda.

Alternatif bagi ibu-ibu yang sibuk seperti saya tapi dalam masa yang sama inginkan anak yang pintar, anda perlukan vitamin tambahan untuk merangsang minda genius anak anda. Di sinilah pentingnya peranan  Set Minda Genius Shaklee .  Set Minda Genius Shaklee  akan membantu melengkapkan kesemua nutrisi yang diperlukan untuk perkembangan otak anak anda.

Jom baca apa yang ada dalam  Set Minda Genius Shaklee  ni.

Set Minda Genius Shaklee

 Omega Guard 

 Omega Guard Shaklee  merupakan  Minyak Ikan  terbaik di pasaran. Ianya dihasilkan daripada ikan laut dalam. Proses penghasilannya amat teliti dan ketat kerana ia perlu melalui proses penyulingan propritari 3 molekul. Iaitu hanya Omega 3 yang tulen sahaja yang diekstrak manakala bahan-bahan berbahaya seperti merkuri, plumbum, kadmium dan yang lain-lain disingkirkan daripadanya

 Omega Guard Shaklee  sangat berbeza daripada kebanyakan  Minyak Ikan  lain kerana ianya 3 kali lebih tumpat dan mengandungi 99% Omega 3 yang diperlukan untuk merangsang  Minda Genius Anak Pintar  anda. Kebanyakan  Minyak Ikan  dipasaran diekstrak daripada hati ikan yang sangat bertoksik.

O mega Guard Shaklee  mengandungi  DHA & EPA  yang diperlukan untuk perkembangan otak anak anda. Setiap hidangan mengandungi 540mg EPA dan 360mg DHA iaitu lebih banyak jika dibandingkan dengan jenama-jenama yang lain.

 Lecithin 

 Lecithin Shaklee  mengandungi kolina yang amat penting untuk perkembangan otak anak. Ia juga dikenali sebagai makanan otak kerana ia membantu sel otak berkembang dan berfungsi sebagai neuro transmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak.

Kolina juga amat penting dalam fungsi otak iaitu untuk berfikir, menguatkan ingatan, mengekalkan konsentrasi/fokus dan lain-lain lagi. 30% daripada otak manusia adalah terdiri daripada  Lecithin .

 Meal Shakes 

 Meal Shakes Shaklee  ialah  Multivitamin  dalam bentuk serbuk yang sangat lazat. Ia adalah alternatif untuk memastikan anak anda dapat kesemua vitamin dan mineral penting yang diperlukan untuk proses pembesaran dan merangsang minda genius anak anda.

 Meal Shakes Shaklee  mengandungi 19 vitamin dan mineral penting. Ia membekalkan 35% nilai harian yang diperlukan anak anda. Tahap kesihatan yang optimum membantu anak anda lebih fokus untuk belajar ilmu baru setiap hari.

Buatlah pelaburan yang bijak untuk anak anda. Kalau dah selalu belikan baju atau alat mainan untuk mereka, apakata kali ni anda tukar pula. Belikan makanan untuk rangsang  Minda Genius  mereka. Barulah berbaloi-baloi..:)

Alhamdulillah ramai ibu yang sangat   berpuas hati dengan  Set Minda Genius Shaklee  ni. Bila lagi giliran anak anda?

Jom berikan yang terbaik untuk anak anda supaya anda tidak menyesal dikemudian hari!

Ingin dapatkan  Set Minda Genius Shakle e pada harga istimewa?

SMS/Whatsapp ‘MG’ ke 012-3461698 sekarang juga! 

Cari Agen Shaklee Di Area Anda –> Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

Cari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda –> Pengedar Vivix Shaklee Seluruh Malaysia

Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee –> Daftar Ahli Shaklee 2017

Nak Beli Produk Shaklee? –> Cara Beli Produk Shaklee Online

 
Call to action blog

Share on Facebook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You might also likeclose
%d bloggers like this: