Set Kuruskan Badan Shaklee

Supplement Asas Untuk Mereka Yang ingin kuruskan badan dan berdiet
Ramai sahabat yang bertanya mengenai set kurus Shaklee. Hari ni saya nak kongsikan set asas untuk kuruskan badan secara sihat dan semulajadi. Set ini hanya berkesan untuk anda yang betul-betul ingin keluar dari dunia ‘gemuk’. Set asas yang saya maksudkan ialah:
1.       Detox
      Detox adalah proses pembersihan usus iaitu semua toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dinyahkan melalui pembuangan air besar. Ini kerana badan kita hanya mampu menyerap secara optimum apabila dinding usus adalah bersih.

http://mummydinashoppe.blogspot.com/2012/12/set-kuruskan-badan-shaklee.html
Vitamin yang sesuai diambil untuk detox ialah Alfalfa atau Herblax. Bagi yang tidak mengalami sembelit boleh cuba Alfalfa manakala bagi sembelit saya sarankan mengambil herblax. Herblax tidak sesuai bagi ibu yang menyusukan bayi kerana ia boleh memberi kesan kepada bayi yang disusui.

2.       Kedua : Protein
      Protein adalah nutrient yang sangat penting untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, mengawal nafsu makan dan mengekalkan  otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
http://mummydinashoppe.blogspot.com/2012/12/set-kuruskan-badan-shaklee.htmlhttp://mummydinashoppe.blogspot.com/2012/12/set-kuruskan-badan-shaklee.html
Sumber protein terbaik ialah Cinch Shake(bagi yang tidak menyusu) atau mealshake/ESP bagi yang menyusukan bayi(ESP juga adalah milk booster untuk ibu menyusu)

3.       Lecithin
Lecithin digelar ‘pengemulsi semulajadi’ kerana ia boleh melekat pada lemak dan seterusnya memecahkan lemak-lemak tersebut. Lecithin amat diperlukan oleh badan tetapi system tubuh tidak boleh menghasikannya sendiri. Oleh itu, pengambilannya bagi oang yang ingin kurus amatlah penting.

http://mummydinashoppe.blogspot.com/2012/12/set-kuruskan-badan-shaklee.html
Untuk kurus anda tidak boleh hanya bergantung kepada supplement. Anda haruslah istiqamah dalam menjaga diet harian anda dan bersenam selalu. Janganlah mengharapkan akan berlakunya keajaiban dengan memakan supplement. Supplement hanya akan membantu dalam proses penurunan berat badan tersebut agar ianya berlaku lebih cepat berbanding mereka yang tidak mengambil apa-apa.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Berminat?Anda boleh terus isi borang order atau hubungi saya di :

www.facebook.com/MummyDinaShoppe 
Emel : erni_jusri@yahoo.com
sms/whatsapp di 012-3461698

Cari Agen Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Shaklee Seluruh MalaysiaCari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Vivix Shaklee Seluruh MalaysiaNak Daftar Jadi Ahli Shaklee --> Daftar Ahli Shaklee 2017Nak Beli Produk Shaklee? --> Cara Beli Produk Shaklee Online 
Call to action blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You might also likeclose
%d bloggers like this: