Set Kesuburan Shaklee – Bantu Percepatkan Kehamilan

Set Kesuburan Shaklee bantu cepatkan kehamilan?  Sejak saya buat entry tentang Set Kesuburan Shaklee, ramai pelanggan yang tanya saya “Betul ke Set Kesuburan Shaklee boleh bantu kehamilan?” “Bolehkah hamil dengan mengambil GLA sahaja?”

Ok, sebenarnya macam ni..mengikut kajian yang dibuat oleh Harvard Medical School, pengambilan Multivitamin & Multimineral dikatakan dapat membantu meningkatkan tahap kesuburan seseorang. Jadi  bagi anda yang ingin hamil atau memiliki cahaya mata diluar sana, perkara pertama yang anda perlu buat ialah tingkatkan tahap kesihatan tubuh anda dahulu. Maksud kesihatan tubuh ini meliputi semua organ tubuh termasuklah organ reproduktif anda. Bila kesihatan anda berada di tahap optimum barulah organ-organ ini mampu berfungsi secara optimum juga.

Menurut kajian juga, kebanyakan masalah kesuburan yang dialami adalah berpunca daripada cara hidup dan corak pemakanan yang tidak sihat. Contohnya bagi anda yang merokok anda mungkin mempunyai tahap kesuburan yang lebih rendah berbanding mereka yang tidak merokok.

Selain itu, sekiranya anda tidak mengamalkan pemakanan secara sihat dan seimbang, anda juga secara tidak langsung telah mendedahkan diri anda kepada masalah ketidaksuburan. Contohnya, dalam zaman sekarang makanan segera atau ‘fastfood’ di ambil secara kerap walaupun rata-rata daripada anda semua telahpun mengetahui kesannya terhadap tahap kesihatan anda.

Tambah memburukkan lagi keadaan ialah kebanyakan sumber makanan seperti ayam, sayur-sayuran dan buah-buahan juga telah dicemari oleh bahan kimia mahupun racun-racun perosak yang pelbagai. Jadi, dengan semua bahan-bahan ini  jangan terkejutlah kalau anda sukar untuk hamil!

Mari tengok apa yang ada dalam set kesuburan Shaklee dan bagaimana ianya membantu anada meningkatkan tahap kesuburan seterusnya meningkatkan peluang untuk memiliki cahaya mata sendiri.

Vitamin yang terkandung di dalam Set Kesuburan Shaklee ialah:

vitamin kesuburan, vitamin untuk kesuburan, vitamin untuk lelaki, vitamin untuk wanita,vitamin untuk hormon

Untuk wanita

 Vita Lea, B complex, Vita C, Alfalfa dan GLA Complex

Untuk Lelaki

Vita Lea, B Complex, Vita C dan Zinc Complex

Vitalea( Multivitamin & Multimineral) – Membekalkan semua nutrisi lengkap yang diperlukan oleh tubuh. Kegagalannya boleh meyebabkan tubuh tidak berfungsi dengan baik.

B Complex( dengan Asid Folic) – Antara vitamin yang terpenting bagi anda yang merancan untuk hamil kerana ianya membantu mengurangkan risiko Spina Bifida(kecacatan tulang belakang)

Vita C – Sebagai antioksidan dan membantu dalam pembinaan dan pemulihan sel-sel tubuh.

Alfalfa – Dikenali sebagai Raja herba yang mempunyai pelbagai manfaat untuk wanita. Antaranya ialah ia membantu masalah PMS, keputihan dan organ intim wanita.

GLA Complex – Dikenali sebagai ‘hormon wanita’, ia sangat penting dalam membantu tubuh menghasilkan cecair kesuburan yang membolehkan sperma hidup sehingga ke 5 hari seterusnya membantu meningkat peluang persenyawaan berlaku.

Zinc Complex – Membantu menguatkan sperma dan membolehkannya berenang dan menembusi ovum bagi tujuan persenyawaan.

Semua yang saya sarankan di atas adalah ikhtiar yang boleh dilakukan untuk hamil. Tapi perkara yang paling utama ialah berdoa kepada Yang Maha Mencipta agar dipermudahkan usaha anda. Sebagai hambanya kita hanya mampu merancang dan berusaha, hanya Allah jualah yang menentukan segalanya. Bagi yang masih menantikan kehadiran cahaya mata, jangan bersedih-sedih ya..ingatlah bahawa setiap sesuatu itu ada hikmah yang tidak terlihat oleh kita semua dan Allah hanya menguji hambaNya yang mampu sahaja..:)

Semoga perkongsian ini dapat membantu anda semua yang sangat saya kasihi..:)

Bertindak sekarang sebelum terlambat!

Berminat untuk mencuba Set Kesuburan Shaklee?

Klik ‘Order Now’ atau sms ke 012-3461698.

Cari Agen Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Shaklee Seluruh MalaysiaCari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Vivix Shaklee Seluruh MalaysiaNak Daftar Jadi Ahli Shaklee --> Daftar Ahli Shaklee 2017Nak Beli Produk Shaklee? --> Cara Beli Produk Shaklee Online 
Call to action blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You might also likeclose
%d bloggers like this: