SET KESUBURAN SHAKLEE BANTU TINGKATKAN KESUBURAN!!

Hi, kali ini saya nak kongsi tentang set kesuburan shaklee. Ramai antara rakan-rakan dan pelanggan saya yang mengeluh dan sering bersedih kerana masih belum dikurniakan anak..dan saya rasa terpanggil untuk berkongsi khasiat Shaklee buat mereka yang ingin berusaha meningkatkan kesuburan..

Sebenarnya langkah pertama untuk meningkatkan kesuburan ialah memastikan kesihatan anda dan suami adalah dalam keadaan yang optimum terlebih dahulu..sebabnya kalau tubuh badan kita tak sihat macam mana benih yang sihat nak dihasilkan kan..:) so, untuk pastikan tubuh badan sihat kenalah pastikan nutrisi yang diperlukan tubuh adalah lengkap..

Okay jom tengok apa yang ada dalam Set Kesuburan Shaklee ni..:)

set kesuburan

Set Kesuburan Shaklee terbahagi kepada dua:

Untuk isteri:

Vitalea,  Complex, Vita C, Alfalfa dan GLA Complex.

Untuk Suami:

Vitalea, B Complex, Vita C dan Zinc Complex.

Jom tengok pula apa khasiat vitamin-vitamin ni..

Vitalea

Vitalea ialah Mulitivitamin dan Multimineral Shaklee..ia mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh. Ia membekalkan vitamin yang lengkap untuk memastikan kesihatan yang optimum. Bila badan dah sihat barulah ia dapat berfungsi dengan baik.

B Complex

Vitamin ni adalah sangat penting untuk wanita yang hamil dan yang merancang untuk hamil. Kenapa vitamin B Complex Shaklee ni penting sangat? Sebabnya ia mengandungi asid folik yang sangat diperlukan oleh ibu hamil dan bayi di dalam kandungan..kekurangan asid folik boleh mengakibatkan kecacatan pada janin..sebab tu kebanyakan doctor pakar sakit puan menggalakkan vitamin ini diambil sekurang-kurangnya 6 bulan sebelum hamil.

Vita  C

Vitamin C berfungsi sebagai anti-oksidan dimana ia menjaga kualiti sel sperma. Hanya sperma yang sihat sahaja yang akan berjaya sampai ke ovum dan hanya sperma yang kuat sahaja dapat bersenyawa dengan ovum..so, untuk pastikan sperma yang sihat adalah sangat penting untuk dapatkan keperluan vitamin c yang diperlukan tubuh.

Alfalfa

Alfalfa sangat penting untuk kesihatan dalaman wanita. Ia telah terbukti dapat mengatasi masalah keputihan, masalah period yang tidak teratur dan PMS..selain itu, alfalfa juga dikatan dapat membantu mengatasi “sakit ketika bersama” dan sangat membantu dalam hubungan suami isteri.

GLA Complex

Vitamin ni sangat penting untuk kesuburan wanita. Ia membantu wanita untuk menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti. Cecair ini penting untuk membantu sperma berenang ke tiub fallopio dan hidup lebih lama iaitu sehingga hari ke-5 selepas bersama.

Zinc

Zinc pula penting untuk lelaki menghasilkan sperma yang sihat dan kuat yang secara tak langsung meningkatkan peluang persenyawaan terjadi. Selain itu, Zinc juga membantu meningkatkan keinginan seksual.

Selain daripada mengamalkan Set Kesuburan Shaklee.anda juga perlu mengamalkan diet yang sihat dan seimbang, bersena dan bagi yang merokok pula, jadikan ini satu ‘turning point’ untuk kurangkan/berhenti merokok..kerana merokok boleh menjejaskan kualiti sperma anda.

Bila dah buat semua usaha-usaha di atas tibalah masa untuk kita bertawakal kepada Allah pula..adalah sangat digalakkan untuk banyak berdoa kepada Allah..dan yang paling penting jangan sesekali berputus asa..’Allah Maha Mendengar’ dan Allah sangat suka kepada hambanya yang meminta kepadaNya..

Saya sharekan juga Doa Nabi Zakaria kepada Allah agar dikurniakan zuriat untuk diamalkan..Insyaa Allah..

doa nak dapatkan zuriat - nabi zakaria

Jangan tunggu lagi kerana semakin lama anda tunggu semakin rendah peluang anda untuk hamil!!!

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Bagi yang ingin mencuba Set Kesuburan Shaklee ni boleh la hubungi saya  012-3461698.

Senarai Produk Shaklee dan Harga Shaklee

 
Call to action blog

Share on Facebook


4 comments

  1. kawan saya telah mencuba GLA. dalam sebulan period dah datang. sebelum ni dia ada mslh period tidak menentu. GLA baik untuk kesuburan. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also likeclose