Persiapan Berpuasa Bagi Para Ibu Menyusu

Ibu Menyusu Kembali Bertenaga Dengan Set Mighty 3 Gem Shaklee

Alhamdulillah masih dipanjangkan umur untuk mengharungi bulan Syaaban bermakna tinggal beberapa minggu je lagi nak sampai ke Ramadhan. Semoga Allah sampaikan hajat saya dan anda semua untuk bertemu bulan Ramadhan iaitu bulan penuh keberkatan. Kali ini saya nak share tentang set ibu menyusu shaklee.

Untuk ibu-ibu yang menyusukan anak mesti sedang sibuk mencari cara atau tips untuk  mengekalkan/membanyakkan susu kerana risau susu akan berkurangan semasa berpuasa nanti. Saya pun macam tu jugak dulu (oh ye, saya baru berjaya stop BF anak ke-2  saya bulan lepas sebab dah 2 tahun 4 bulan). Kalau ikut pengalaman saya dan geng-geng saya(kawan-kawan yang BF), selalunya sebelum puasa kami akan pulun kumpul stok dan share tips macam mana nak banyakkan susu atau sekurang-kurangnya kekalkan supply susu semasa berpuasa.

Syukur pada Allah saya diberikan keupayaan oleh Allah untuk berpuasa penuh sebulan bulan Ramadhan semasa menyusukan kedua-dua anak saya. Rahsia kejayaan saya ialah:

5 Tips Berpuasa dan Menyusu:

  1. Melewatkan sahur
  2. Berbuka di awal waktu dengan mengambil makanan sihat dan seimbang serta minum air secukupnya
  3. Teruskan mengepam mengikut jadual biasa tetapi digalakkan untuk menambah sesi mengepam di waktu malam.
  4. Berdoa kepada Allah semoga dipermudahkan melaksanakan ibadah puasa dan menyusukan anak.
  5. Bertawakal kepada Allah setelah berusaha bersungguh-sungguh.

Masalah yang kerap saya hadapi semasa berpuasa ialah kekangan masa untuk menyiapkan hidangan yang seimbang dan berkhasiat. Oleh itu, pengambilan supplement adalah amat penting untuk memastikan kesihatan tubuh berada pada tahap optimum.

Vitamin yang sangat sesuai dalam set ibu menyusu Shaklee bagi memastikan ibu-ibu menyusu kekal hidrat dan bertenaga dan memastikan production susu anda tetap banyak ialah Set Mighty 3 Gem Shaklee iaitu Performance Drink, ESP dan Meal Shakes.

set ibu menyusu shaklee, ibu menyusu, performance drink shaklee, esp shaklee, meal shakes shaklee, eergy booster, tambah tenaga

PERFORMANCE DRINK ni sebenarnya ialah minuman untuk ahli sukan kerana ia sangat bagus dalam memastikan tubuh kekal hidrat dan bertenaga. Minuman ni ibaratkan seperti 100 plus, tapi ia kurang gula dan tentunya lebih berkhasiat dan menyihatkan..:)

ESP ATAU ENERGIZING SOY PROTEIN ialah Soya Non-GMO(yang tidak diubahsuai secara genetic) yang sangat penting untuk ibu-ibu menyusu kerana semasa mengandung atau menyusu kadar keperluan protein meningkat lebih daripada kebiasaannya. Peranan ESP ialah membantu mencukupkan sumber protein tubuh dan membanyakkan susu untuk ibu menyusu. ESP ni adalah salah satu HOT SELLING item sebab ia berfungsi 3 in 1 iaitu MILK BOOSTER, PENGAWALAN BERAT BADAN dan MENCANTIKKAN KULIT..:)

MEAL SHAKES ialah minuman lazat berperisa French vanilla yang sangat berkhasiat kerana ia mengandung pelbagai vitamin dan minral penting yang diperlukan tubuh. Selain daripada itu Meal Shakes juga mengandungi fiber yang dapat membantu memberikan rasa kenyang lebih lama kepada ibu menyusu dan berpuasa.

Cubalah sekarang set ibu menyusu Shaklee ini untuk memastikan anda kekal bertenaga dan susu anda melimpah ruah walaupun semasa berpuasa!!!

Harga Set Mighty 3 Gems = RM346

Klik ‘Order Now’ atau sms/whatsapp/ call ke 012-3461698 sekarang juga!

Senarai Produk Shaklee dan Harga Shaklee

 
Call to action blog

Share on Facebook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also likeclose