Set Milk Booster – Set 3M Shaklee

Set 3M Shaklee bantu ramai ibu menyusu membanyakkan susu!
“Semua ibu digalakkan menyusui anaknya dengan susu ibu sahaja dari lahir hingga berumur 6 bulan dan meneruskannya sehinggan mencapai 2 tahun. Makanan pelengkap hanya diberikan kepada bayi mulai umur 6 bulan.”
Alhamdulillah sejak kebelakangan ni dah ramai ibu dan bakal ibu yang memilih untuk menyusukan bayi mereka. Nampaknya kempen kesedaran tentang penyusuan yang diusahakan oleh kerajaan dan NGO mula menunjukkan perkembangan positif.
Selain itu, antara faktor yang turut menyumbangkan kepada perkembagan positif ini ialah kerana kerjasama media massa dalam mengetengahkan tentang keburukan susu formula dan pelbagai penyakit yang dihidapi oleh bayi dan kanak-kanak akibat diberi susu formula.
Penghasilan susu ibu bergantung kepada tahap kesihatan ibu. Memang ramai yang berpendapat ibu meyusu tidak perlu mengambil apa-apa makanan tambahan yang penting ialah konsep ‘Demand & Supply’. Ya, Memang betul konsep ‘demand & supply adalah kunci utama kejayaan penyusuan susu ibu. Tetapi anda harus ingat hanya tubuh yang sihat sahaja boleh menghasilkan susu pada tahap optimum mengikut keperluan bayi. Bayangkan ibu yang sering jatuh sakit kerana kekurang nutrisi, agak-agaknya mampukan ibu tersebut menyusukan bayinya sehingga ke 2 tahun? Penyusuan susu ibu juga sangat berkait rapat dengan emosi ibu. So, dah tentulah ibu yang mempunyai tahap kesihatan emosi dan fizikal yang optimum akan lebih berpeluang untuk menyusukan bayinya sehingga ke 2 tahun.
Untuk anda yang memntingkan kesihatan dan kecantikan walaupun semasa menyusukan bayi anda, Set 3M Shaklee adalah pilihan muktamad anda. Set 3M Shaklee memang sentiasa menjadi buah mulut ramai ibu menyusu di luara sana.
Sedikit info tentang Set 3M Shaklee yang marvelous ni..
Senarai Vitamin yang ada dalam Set 3M Shakle:
Vitalea ialah multivitamin. Ianya membantu penyerapan vitamin-vtamin di dalam makanan. Ia mempunyai lebih daripada 28 vitamin dan mineral dengan komposisi yang diperlukan untuk keperluan harian.
Sumber anti oksida semulajadi yang amat baik. Ia membantu tubuh  melawan radikal bebas dan melindungi sel-sel badan. Vitamin C juga membantu boleh meningkatkan antibody ibu untuk melawan penyakit.
B Complex:
Penting dalam pembentukan sel darah merah. B Complex Shaklee juga mengandungi asid Folik yang sangat penting untuk ibu menyusu.
Alfalfa:
Alfalfa ialah milk booster. Juga dikenali sebaga raja tumbuhan kerana boleh membantu melancarkan pelawasan, pembuangan angin, membaiki kitaran haid, megurangkan keputihan dan bagus untuk hubungan suami isteri. 
Terdiri daripada gabungan Kalsium, Magnesium, Vitamin,Zink dan Copper. Ostematrix sangat penting untuk wanita terutamanya untuk ibu menyusu kerana semasa proses penyusuan, banyak kalsium yang akan diserap olah bayi. 

Susu ibu terbina dari sumber protein. Protein Shaklee dihasilkan daripada soya bergred tinggi yang tidak diubah suai secara genetik(Non-GMO). Ia juga sangat penting untuk wanita yang ingin mendapatkan kulit cantik, licin dan gebu..:)

Set 3M Shaklee

 

Set 3M Shaklee memang best sangat..dah ramai pun yang berpuas hati dengan hasilnya. Anda bila lagi?

Berminat nak dapatkan Set 3M Shaklee? Sila isi Order Form atau hubungi saya – Whatsapp/sms : 012-3461698

Cari Agen Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Shaklee Seluruh MalaysiaCari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Vivix Shaklee Seluruh MalaysiaNak Daftar Jadi Ahli Shaklee --> Daftar Ahli Shaklee 2017Nak Beli Produk Shaklee? --> Cara Beli Produk Shaklee Online 
Call to action blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You might also likeclose
%d bloggers like this: