SARAPAN BERTENAGA UNTUK ANAK ANDA

Kenapa Perlu Sarapan Pagi?

Sebagai ibu, anda adalah mastermind dalam merancang pemakanan harian anak anda..peranan anda mungkin kedengaran mudah tapi sebenarnya mempunyai kesan yang amat besar dalam kehidupan anak anda untuk jangka masa panjang..Nak tau apa yang boleh anak anda perolehi daripada sarapan?

Permulaan yang bijak untuk anak anda!

1) Sarapan pagi yang berkhasiat akan menghasilkan tingkahlaku anak yang lebih baik.

Kanak-kanak yang tidak mengambil sarapan seringkali ‘buat perangai’ di sekolah dan mengganggu rakan-rakan yang lain akibat terlalu agresif.

2) Sarapan pagi yang berkhasiat boleh membawa kepada pencapaian yang lebih baik.

Berdasarkan kajian yang dijalankan oleh Jurnal Persatuan Dietetik Amerika terbukti bahawa pengambilan sarapan yang berkhasiat boleh “meninkatkan fungsi kognitif yang berkaitan daya ingatan, pencapaian ujian dan kehadiran pelajar ke sekolah”.

3) Sarapan berkhasiat membekalkan lebih nutrisi.

Anak yang mengambil sarapan memperolehi vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh. Anak anda akan mendapat kalsium melalui susu, vitamin c melalu jus buah-buahan dan serat melalui pisang dan lain-lain.

4) Sarapan berkhasiat menjadikan anak anak lebih bertenaga sepanjang hari.

Kanak-kanak yang mengambil sarapan berkhasiat akan lebih bertenaga dan fokus dalam menjalani aktiviti harian mereka.

Tips Sarapan Berkhasiat: 

Pilih makanan yang mudah untuk disediakan seperti buah-buahan segar, yogurt, telur dan bijirin sarapan bersama minuman MEAL SHAKE SHAKLEE.

meal shakes shaklee

Sekarang anda dah tahu kelebihan yang bakal anak anda perolehi kalau bersarapan pagi..Kalau nak sediakan sarapan yang mudah dan berkhasiat ikut je tips di atas.. so, tunggu ape lagi..jom dapatkan Meal Shake Shaklee untuk anak anda hari ni juga..anak anda pasti akan menggemari rasa vanillanya!

Whatsap/sms/call saya di 012-3461698..

Cari Agen Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Shaklee Seluruh MalaysiaCari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Vivix Shaklee Seluruh MalaysiaNak Daftar Jadi Ahli Shaklee --> Daftar Ahli Shaklee 2017Nak Beli Produk Shaklee? --> Cara Beli Produk Shaklee Online 
Call to action blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You might also likeclose
%d bloggers like this: