Rahsia Penjagaan Alat Sulit Wanita

Rahsia Penjagaan Alat Sulit Wanita Dengan Shaklee Alfalfa


1. Amalkan mencuci bahagian luar faraj dengan air selepas membuang air kecil atau besar.


2. Tukar tuala wanita semasa haid sekurang-kurangnya 4 jam sekali dan tambah kekerapan pada hari-hari pertama. Ini kerana kuman mudah membiak di dalam darah kotor tersebut.


3. Bagi yang sering melakukan douching (memasukkan jari@ memancutkan air ke dalam faraj) sebaiknya berhenti dari melakukannye kerana ia boleh menyingkirkan bakteria baik dari faraj dan seterusnya mendedahkan faraj kepada bahan kimia yang boleh menyebabkan jangkitan.


4. Gunakan cecair pembersih khusus bagi alat sulit. Penggunaan sabun perlu dielakkan kerana ia boleh menyebabkan kekeringan dan kerengsaaan.
5. Ikut sunnah Nabi SAW, iaitu suami isteri yang ingin bersama perlu membersihkan alat sulit  dan mengambil wuduk terlebih dahulu. Alat sulit anda sihat, pahala pun dapat..
J. Sesudah bersama pula, digalakkan suaya membuang air kecil dalam tempoh lebih kurang ½ jam untuk mengurangkan risiko jangkitan pundi kencing.6. Pakai seluar dalam dari kain kapas. Sebaik-baiknya amalkan pemakaian panty liner dan pastikan panty liner ditukar sekiranya terdapat discaj@keputihan disamping itu ia dapat mengelakkan kotoran dari melekat di seluar dalam.7. Warna discaj yang normal ialah jernih dan selalunya berlaku pada beberapa hari sebelum haid, semasa wanita terangsang, semasa hamil ataupun selepas menopause. Ciri-ciri keputihan yang tidak sihat ialah putih kekuningan atau kehijauan atau berdarah. Keputihan boleh menyebabkan alat sulit berbau, gatal, pedih, bengkak atau sakit.


8. Bagi wanita yang tidak pasti samada keputihan tersebut merbahaya atau tidak, sebaiknya segera berjumpa doctor supaya masalah tersebut dapat dikenalpasti dan dirawat segera sebelum ianya menjadi lebih serius.


9. Kebanyakan wanita merasa tertarik dengan iklan- iklan produk pencuci khusus alat sulit wanita sehingga mereka mengabaikan perkara paling penting dalam pemilihan alat pencuci tersebut iaitu tahap PH pencuci tersebut. Sepatutnya pencuci tersebut mestilah mempunyai PH yang sama dengan alat sulit dan telah diuji keberkesanannya.Kami boleh membantu menyelesaikan masalah keputihan anda dengan produk ajaib Shaklee iaitu Alfalfa. Shaklee Alfalfa sangat bagus untuk mengurangkan masalah keputihan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Berminat?Hubungi saya sekarang untuk dapatkan Shaklee Alfalfa anda!


Agent Shaklee anda bagi kawasan Setapak, Cheras, Ampang, Hulu Langat dan Cyberjaya(weekday shj).
FB: www.facebook.com/MummyDinaShoppe
Emel : erni_jusri@yahoo.com
Whatsapp/sms : 012-3461698

Cari Agen Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Shaklee Seluruh MalaysiaCari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Vivix Shaklee Seluruh MalaysiaNak Daftar Jadi Ahli Shaklee --> Daftar Ahli Shaklee 2017Nak Beli Produk Shaklee? --> Cara Beli Produk Shaklee Online 
Call to action blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You might also likeclose
%d bloggers like this: