Rahsia Kenapa Anda atau Anak Anda Sering Demam dan Selsema!

Anak anda & anda kerap demam dan selsema? Kami ada penyelesaiannya!!!
“Hmm..penatnye anak asyik demam je..lepas adik..kakak pulak sambung..lepas tu suami pulak”


Kenapa kita mengalami demam atau selsema?
Sebenarnya itu adalah petanda badan kita sedang melawan sesuatu bakteria atau virus yang menyerang. Setiap kali diserang virus secara automatic system pertahan badan akan menjadi lebih kuat dalam melawan virus tersebut. Masalahnya terdapat lebih daripa 200 jenis virus yang ada didunia ini. So, ada masanya badan kita belum mempunyai system ketahanan tertentu yang sesuai untuk melawan virus atau bakteria tersebut.
Secara amnya, selsema biasa adalah tanda berlakunya jangkitan di bahagian saluran pernafasan iaitu tekak, hidung, sinus dan brokial. Bila badan diserang sesuatu virus, hidung dan tekak akan menghasilkan sejenis antibodi. Antibodi inilah yang akan membantu melawan virus tersebut.
Apabila tubuh mula bertindakbalas,  suhu badan pula akan meningkat untuk membantu proses penyembuhan. Kemudian hingus akan semakin banyak bagi tujuan untuk memerangkap dan menyahtoksinkan virus-virus tersebut.
Antara kesan akibat demam atau selsema ialah:
1.       Badan jadi lemah.
2.       Hilang selera makan.
3.       Pening kepala.
4.       Muntah
5.       Menggigil.
Selain itu, kalau anda perasan kebelakangan ini media sering memaparkan tentang bahaya pengambilan antibiotic terutama sekali kepada bayi atau kanak-kanak. Berita baiknya kini  anda mempunyai alternative untuk  menggantikan pengambilan antibiotic kepada pengambilan vitamin semulajadi yang telah terbukti boleh membantu menguatkan system imuniti tubuh badan seseorang.

Antara Vitamin asas yang diperlukan oleh tubuh semasa diserang virus ialah:

Vitamin A – menguatkan system imuniti badan dan menyembuhkan membran yang mengalami keradangan Dos yang diperlukan ialah sebanyak 15,000-25,000 IU sehari.

Vitamin C – terkenal dengan banyak khasiat dan kelebihan kepada tubuh. Ia terbukti boleh mengurangkan keradangan dan membantu melawan virus.. Dos yag diperlukan ialah sebanyak 1000 mg sehari.

Zinc – penggalak kepada sistem imuniti dan membantu melawan sesetengah virus serta sangat bagus dalam proses penyembuhan.

Garlic – meningkatkan tahap imuniti badan dan membantu melawan virus.

Mulai sekarang, latih diri anda untuk memilih kaedah alternative melawan penyakit dengan cara yang lebih semulajadi dan selamat sekiranya demam atau selsema yang dialami adalah ringan. Memadailah dengan pengambilan vitamin semulajadi @ Shaklee yang telah terbukti boleh membantu meningkatkan system imuniti badan serta tidak mempunyai kesan sampingan. Melainkan demam atau selsema tersebut berlarutan dan ada symptom lain cepatlah ke klinik ye..J

Jom pilih yang lebih semulajadi, selamat & halal!Jom Pilih vitamin semulajadi Shaklee!!!
Hubungi kami untuk pertanyaan mengenai vitamin semulajadi anda.

Agent Shaklee anda bagi kawasan Setapak, Cheras, Ampang, Hulu Langat dan Cyberjaya(weekday shj).
FB: www.facebook.com/MummyDinaShoppe
Emel : erni_jusri@yahoo.com
Whatsapp/sms : 012-3461698

Cari Agen Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Shaklee Seluruh MalaysiaCari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Vivix Shaklee Seluruh MalaysiaNak Daftar Jadi Ahli Shaklee --> Daftar Ahli Shaklee 2017Nak Beli Produk Shaklee? --> Cara Beli Produk Shaklee Online 
Call to action blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You might also likeclose
%d bloggers like this: