Obesiti – Antara Punca Sukar Hamil

Obesiti atau berat badan berlebihan adalah salah satu punca sukar hamil di kalangan wanita. Obesiti bukan sahaja menyebabkan anda kelihatan kurang menarik, malah ia juga mempengaruhi tahap kesuburan anda.

Berat badan yang berlebihan adalah petanda bahawa tubuh anda memiliki timbunan lemak di semua organ tubuh termasuklah di bahagian organ pembiakan. Selain itu, anda yang mengalami obesiti juga cenderung memiliki tahap kolestrol yang tinggi. Kolestrol yang tinggi boleh mengganggu kitaran haid anda dan menyebabkan haid datang lambat atau tiada haid untuk beberapa bulan walaupun tidak hamil. Kesan lainnya ialah ia juga boleh menyebabkan haid yang banyak dan berpanjangan.

Haid yang teratur amat penting untuk merancang kehamilan. Ini kerana hari subur seseorang wanita di kira daripada tarikh pertama haid seseorang. Waktu subur sangat berkait rapat dengan kehamilan kerana jika anda ‘bersama’ suami pada waktu subur, peluang untuk hamil adalah lebih tinggi berbanding waktu-waktu lain.

So, obesiti memang memberikan kesan terhadap usaha anda untuk hamil.

Mengekalkan berat badan yang ideal sangat penting kalau anda ingin merancang kehamilan. Untuk anda yang ingin menurunkan berat badan disamping menjaga selera maan yang sentiasa membuak-buak tu..saya cadangkan anda mencuba Set Kurus Shaklee yang telah membantu ramai orang menurunkan berat badan secara sihat dan selamat serta yang paling penting ianya tiada kesan sampingan jangka masa panjang.

Sedikit info tentang Set Kurus Shaklee..

Set kurus shaklee

Detox

Alfalfa – RM53(330 biji)  – 1 botol

Perlu diambil sebelum mengambil apa-apa vitamin. Berfungsi untuk membersihkan usus daripada sisa makanan yang termendap dan bertindak sebagai pelawas. Serta membantu penyerapan nutrisi/vitamin2 lain. Alfalfa juga membantu penyerapan kolestrol.

Bakar Lemak

Lecithin – RM52(180 biji) – 1 Botol

Pengemulsi lemak. Bertindak memecahkan lemak kepada saiz yang lebih kecil supaya mudah dinyahkan daripada tubuh. Lecithin perlu diambil selepas anda memakan makanan yang berat.

Omega Guard  – RM136(90 biji) – 1 Botol 

Membakar lemak-lemak lama dan degil yang telah termendap di dalam tubuh. Juga sangat bagus untuk kesihatan jantung.

Bina/ Kekalkan Otot2 Penting

Cinch Shake Mix – RM173(765gm) – 1 canister Botol (cadangan 2 canister utk kesan optimum)

Mengandungi Leucine yang berfungsi memelihara otot-otot penting supaya anda kelihatan kurus tanpa menggeleber. Bertindak sebagai meal replacement.

Energizing Soy Protein  – RM150(850gm) – I Canister

Sumber protein semulajadi yang tidak diubah suai secara genetik. Membantu memberikan rasa kenyang yang lebih lama. ESP mengandungi Indeks Glisemik yang rendah yang penting untuk memastikan tenaga dibebaskan secara perlahan-lahan.

Jumlah = RM564 – untuk kegunaan sebulan

Pengambilan supplement perlu disertai oleh pemakanan sihat dan aktiviti kecergasan. Jangan sesekali skip hidangan sihat anda dengan alasan anda telah mengambil supplement untuk kurus  ye..:)

Nak baca 15 Tips Kurus Sihat Secara Semulajadi? Klik Disini

Kesimpulannya ialah pengambilan supplement dapat membantu mempercepatkan penurunan berat badan. Tapi pastikan supplement yang anda pilih itu tidak mendatangkan kesan negatif dikemudian hari.

Bertindak sekarang . Dapatkan berat badan ideal anda agar impian untuk memiliki anak sendiri tidak tinggal hanya sebagai IMPIAN YANG TAK KESAMPAIAN.

Cari Agen Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Shaklee Seluruh MalaysiaCari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Vivix Shaklee Seluruh MalaysiaNak Daftar Jadi Ahli Shaklee --> Daftar Ahli Shaklee 2017Nak Beli Produk Shaklee? --> Cara Beli Produk Shaklee Online 
Call to action blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You might also likeclose
%d bloggers like this: