ATASI SEMBELIT SEMASA HAMIL DENGAN HERBLAX, OSTEMATRIX & MEAL SHAKES SHAKLEE

Hamil dan sembelit adalah perkara biasa. Mengikut kajian kira-kira 30 hingga 40 peratus wanita hamil mengalami sembelit. Ini diakibatkan oleh tekanan oleh uterus anda yang semakin membesar ke atas rektum, serta hormon-hormon kehamilan yang memperlahankan pergerakan makanan melalui salur penghadaman anda. Sesetengah pil zat besi juga boleh membuatkan sembelit menjadi lebih teruk. Apakah yang boleh saya lakukan mengenainya? Pertama sekali, ... Read More »

GLA COMPLEX SHAKLEE VS EPO

Ramai dikalangan kawan-kawan dan pelanggan wanita saya  yang tanya ‘Shaklee ada EPO tak?’ Jawapannya, YA Shaklee pun ada EPO juga..tapi nama produk EPO Shaklee iala GLA complex Shaklee. Mula-mula sekali kita tengok dulu apa itu EPO.. EPO atau Evening Primrose Oil diekstrak dari pada bunga Evening Primerose. Ia mengandungi 25% asid lemak penting termasuklah Linoleic Acid(LA) dan Gamma-Linoleic  Acid(GLA). Asid ... Read More »

SET KESUBURAN SHAKLEE BANTU TINGKATKAN KESUBURAN!!

Hi, kali ini saya nak kongsi tentang set kesuburan shaklee. Ramai antara rakan-rakan dan pelanggan saya yang mengeluh dan sering bersedih kerana masih belum dikurniakan anak..dan saya rasa terpanggil untuk berkongsi khasiat Shaklee buat mereka yang ingin berusaha meningkatkan kesuburan.. Sebenarnya langkah pertama untuk meningkatkan kesuburan ialah memastikan kesihatan anda dan suami adalah dalam keadaan yang optimum terlebih dahulu..sebabnya kalau ... Read More »

19 PUNCA OSTEOPOROSIS

Salam semua..alhamdulillah masih dipanjangkan umur untuk update blog lagi..hari ni saya nak share tentang 19 punca  osteoporosis.. okay..jom tengok apakah punca Osteoporosis.. 1. ATLET profesional yang menggunakan tenaga di tahap optimum, seperti pelari maraton. 2.KURANG bersenam dan diet kalsium rendah.Badan kita akan mengekalkan kepadatan tulang mengikut aktiviti fizikal individu. Bagi anda yang kurang bersenam, badan anda tidak akan dapat mengekalkan ... Read More »

KURANG KALSIUM PUNCA OSTEOPOROSIS

Sempena promosi Ostematrix ‘Buy 6 free 1’ yang berlangsung sepanjang March 2013 ni..saya rasa terpanggil untuk share tentang kepetingan Kalsium kepada tubuh dan apakah penyakit yang boleh dielakkan dengan pengambilan kalsium yang mencukupi..rasanya anda semua pun tahu dan selalu lihat iklan mengenai kalsium yang sangat berhubung rapat dengan dan osteoporosis kan..kalau tengok  tv pun selalu ada iklan tentang kepentingan kalsium ... Read More »

You might also likeclose