KURANG KALSIUM PUNCA OSTEOPOROSIS

Sempena promosi Ostematrix ‘Buy 6 free 1’ yang berlangsung sepanjang March 2013 ni..saya rasa terpanggil untuk share tentang kepetingan Kalsium kepada tubuh dan apakah penyakit yang boleh dielakkan dengan pengambilan kalsium yang mencukupi..rasanya anda semua pun tahu dan selalu lihat iklan mengenai kalsium yang sangat berhubung rapat dengan dan osteoporosis kan..kalau tengok  tv pun selalu ada iklan tentang kepentingan kalsium ... Read More »

5 CARA UNTUK MERAWAT GOUT

gout, sakit sendi,vitamin sendi,vitamin untuk sendi,

Salam semua..sebenarnya dah lama dah plan nak share tentang Gout ni..tapi banyak sangat halangannya..macam biasa la halangan paling besar ialah penyakit  malas..hehe..Alhamdulillah hari ni berjaya juga post entry penyakit Gout ni..:) APA ITU GOUT? Gout adalah keadaan dimana berlaku keradangan yang menyakitkan di tendon, sendi dan ianya membengkak. Sendi metatarsal-phalangeal di tapak kaki adalah tempat biasa terjadi. Ia mungkin gout ... Read More »

RAWATAN SAKIT GIGI

“Aduh, sakitnye gigi ni!” Hmm..anda pernah sakit gigi??Sakit gigi memang menyeksakan..orang tua-tua cakap sakit gigi ni adalah sakit kedua selepas sakit bersalin..hmm, anda setuju ke dengan cakap orang tua-tua tu..bagi saya sakit gigi ni berada dalam kelasnya yang tersendiri..memang teruk sakit gigi ni sampaikan nak tidur pun tak boleh dibuatnye..lagi satu masalah pesakit gigi ni ialah asyik nak marah je..pantang ... Read More »

Vitamin Tambah Tenaga – Macam Mana Nak Jadi Bertenaga Sepanjang Hari

‘Penatnye’…Ini adalah antara perkataan yang sering kedengaran daripada semua wanita terutama yang telah bergelar ibu..dengan tugasan rumah tangga yang perlu dibuat, anak-anak yang perlu dilayan..tambah memenatkan lagi kalau anda bekerja..tu belum ditambah dengan En Suami yang minta perhatian jugak lagi..:)..Hmm.. Allah je la yang tahu betapa penatnya kita setiap hari..kalau badan kita boleh bercakap mesti dia pun mengeluh kepenatan jugak ... Read More »

7 Cara Kuruskan Badan

Ramai di antara kita yang sanggup berhabis beribu-ribu ringgit semata-mata nak kelihatan kurus dan cantik macam artis-artis dan model model di TV.  Ramai juga yang gagal dan kecewa kerana pelaburan yang dibuat tidak mendatangkan hasil yang diingini. Saya ada seorang kawan yang boleh dikatakan sangat obsess untuk kuruskan badan dan dia dah habiskan puluhan ribu ringgit untuk “slimming centre”, sedut ... Read More »

You might also likeclose