BELAJAR PUASA – APA MAKANAN TERBAIK UNTUK ANAK KITA

Islam menggalakkan ibubapa untuk mendidik anak belajar puasa sejak kecil. Dalam mendidik anak berpuasa ibubapa diseru agar berlembut tanpa memaksa dalam membantu anak berpuasa. Cara yang betul untuk menggalakkan anak-anak berpuasa ialah dengan menerangkan erti puasa sebenarnya dan kenapa Islam mewajibkan umatnya untuk berpuasa. Perkara lain yang  penting dalam mendidik anak belajar puasa ialah menitik beratkan tentang makanan yang diambil semasa ... Read More »

Persiapan Berpuasa Bagi Para Ibu Menyusu

vitaminhalal.com

Ibu Menyusu Kembali Bertenaga Dengan Set Mighty 3 Gem Shaklee Alhamdulillah masih dipanjangkan umur untuk mengharungi bulan Syaaban bermakna tinggal beberapa minggu je lagi nak sampai ke Ramadhan. Semoga Allah sampaikan hajat saya dan anda semua untuk bertemu bulan Ramadhan iaitu bulan penuh keberkatan. Kali ini saya nak share tentang set ibu menyusu shaklee. Untuk ibu-ibu yang menyusukan anak mesti ... Read More »

Cara Atasi Anak Sembelit dengan Meal Shakes Shaklee

 Dalam Entry kali ini saya ingin kongsikan cara atasi anak sembelit dengan Meal Shakes Shaklee. Μasalah sembelit dikalangan kanak-kanak memang kerap berlaku.  Anak sulung  saya pun   pernah mengalaminya. Kalau diingatkan balik masa tu memang kesian sangat sebab dia memang meneran sunggu-sungguh tapi tak berjaya juga buang air besar..Anak saya mula fobia untuk buang air besar bila dia meneran sampai ... Read More »

1/3 Pesakit Jantung Meninggal Dunia – CoQ10 Shaklee Vitamin Jantung Anda

CQ10 Shaklee Vitamin Jantung Pilihan Anda! Ya, itulah statistic yang saya dengar semalam dari conference yang berlangsung di Sunway Hotel. Sangat mengejutkan tapi itulah statistic tentang sakit jantung iaitu pembunuh no 1 di negara kita berdasarkan kenyataan Pertubuhan Kebangsaan Jantung Malaysia. Tapi berita baiknya adalah 80% daripada punca penyakit jantung boleh dicegah!?   Bagaimana nak mencegah sakit jantung? Antaranya adalah ... Read More »

Kekal Cergas Berpuasa Dengan Mighty 3 Gems Shaklee

Mighty 3 Gems Shaklee – Sahur Sempurna untuk Kekal Cergas sepanjang Hari Assalamualaikum semua..mungkin ada diantara anda yang sedang sibuk mengganti puasa sekarang ni atau pun mungkin juga anda sedang sibuk mengejar pahala puasa sunat rejab selain..so, macam mana energy anda masa puasa ni ye? adakah masih kekal cergas dan bertenaga atau semakin lemah dan lesu? Okay, kali ni saya ... Read More »

You might also likeclose