Alternatif Untuk Penghidap Sakit Lutut dan Sakit Sendi

Sakit Lutut atau Sakit Sendi

Assalamualaikum semua.. Lama sungguh rasanya blog vitaminhalal.com ni tak berupdate. Almaklumlah kebizian melanda. Nak menguruskan beberapa anak-anak dan beberapa ‘rumah’ hehe. Sebenarnya lately ni kerap sangat saya dapat order dan pertanyaan bila Advance Joint Health Shaklee yang out of stock tu nak ada balik.  So, kali ni saya sharekan alternatif yang bermanfaat dan boleh membantu masalah sakit sendi atau sakit ... Read More »

Kelebihan Berpuasa Di Bulan Ramadhan

Kelebihan Berpuasa Di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum semua..Alhamdulillah, syukur sangat-sangat sebab dipanjangkan umur untuk bertemu lagi Ramadhan yang sungguh mulia ni. Selamat berpuasa saya ucapkan untuk semua pembaca blog vitaminhalal.com. Jom sama-sama perbanyakkan amal ibadah untuk mengejar pelbagai ganjaran hebat dan sangat istimewa yang ditawarkan oleh Allah S.W.T hanya dalam bulan Ramadhan ini. Alhamdulillah cuaca redup je hari ni. Rasa selesa je berpuasa hari ni. Hopefully ... Read More »

13 Punca Pembedahan Caesarean

Pembedahan Caesarean

Ibu mengandung lazimnya mengimpikan untuk melahirkan zuriat yang dikandungnya secara normal. Namun begitu tidak semua yang dikurniakan pengalaman bersalin normal. Ada sebahagian ibu mengandung yang telah dimaklumkan dari awal oleh ‘gynae’ yang mereka perlu menjalani Pembedahan Caesarean. Manakala sebahagian lagi pula terpaksa di bedah pada saat-saat akhir.   Golongan Ibu ini selalunya didapati mampu untuk melahirkan anak secara normal tetapi ... Read More »

5 Perkara Penting Tentang Bayi Baru Lahir

Bayi Baru Lahir

Alam keibubapaan ialah alam yang mencabar bagi pasangan yang baru menimang cahaya mata. Sebagai ibubapa baru ada pelbagai ilmu baru tentang bayi yang akan anda pelajari setiap hari. Bagi ibubapa yang telah mengambil inisiatif menimba ilmu-ilmu penting tentang , anda mungkin akan melalui momen-momen indah ini dengan mudah dan lancar. Sebaliknya, ibubapa yang tidak menghadiri kelas antenatal mahupun menambah ilmu ... Read More »

Alfalfa Shaklee – Vitamin Asas Untuk Pelbagai Fungsi

alfalfa shaklee

merupakan asas kepada elemen penting untuk mencapai matlamat kesihatan yang anda idam-idamkan. sangat disarankan untuk diambil sebelum anda mengambil apa-apa vitamin tambahan untuk fungsi detox tubuh. Antara vitamin-vitamin yang boleh ditemui di dalam ialah Vitamin A, Vitamin E, Vitamin B6, Vitamin K dan Vitamin D. juga mengandungi mineral-mineral penting iaitu Kalsium, Zat Besi, Kalium, Fosforu, Sodium dan Silikon Magnesium. Terlalu ... Read More »

You might also likeclose