Omega Guard – Minyak Ikan Terbaik

Tips Memilih minyak ikan yang bagus dan selamat

“Hmm banyaknya minyak ikan kat farmasi ni..ada macam-macam jenama pulak tu..ada yang mahal dan ada jugak yang murah..mana satu yang paling bagus yek?”

Pernah alami situasi macam ni? Saya percaya anda juga pernah tertanya-tanya soalan yang sama. Dulu saya selalu pening bila perlu memilih minyak ikan untuk keluarga. Tapi sekarang saya dah tahu cara yang betul untuk memilih minyak ikan yang terbaik.

Ceritanya begini, baru-baru ni saya ada terbaca tentang artikel mengenai  satu minyak ikan yang sangat popular. Rupa-rupanya minyak ikan tersebut diekstrak daripada hati ikan. Bila terbaca iklan tu saya pun tengok balik kotaknya. Tulisan yang tertera ialah ‘COD LIVER OIL’ atau minyak hati ikan kod. Aduhai, punya la nak yang terbaik untuk keluarga. Alih-alih terpilih jugak minyak yang diperbuat dari hati ikan ni. Saya dan suami memang praktikkan untuk tidak makan organ-organ dalaman binatang ni. Beria-ria kami ajar anak tentang kesan buruk akibat makan organ dalaman ni tapi rupanya minyak ikan yang saya agung-agungkan selama ni diperbuat dari organ dalaman. .:(

Minyak hati ikan ni sangat bahaya kerana ia mempunyai kandungan vitamin A yang tinggi yang boleh menjadi toksik kepada kanak-kanak. Selain itu, kanak-anak yang membesar memerlukan DHA untuk perkembangan otak dan mata yang optimum tapi kandungan DHA dalam minyak hati ikan ini tidak mencukupi untuk menampung keperluan harian anak anda.

Sebab tu la saya terpanggil untuk sharekan cara nak pilih minyak ikan yang bagus supaya anda semua tidak akan terpedaya macam saya..:)

Kenapa Pilih Minyak ikan Omega Guard Shaklee?

vitamin jantung, vitamin sendi, vitamin otak,minyak ikan, minyak ikan shaklee, vitamin lutut,vitamin anak

Kerana Omega Guard Shaklee diekstrak daripada ikan air laut dalam dan berair sejuk seperti  sardine, mackerel, herring dan anchovies. Ikan-ikan ini adalah ikan yang rendah tahap merkurinya.

  • Omega Guard Shaklee tidak diekstrak daripada hati.
  • Omega Guard Shaklee juga perlu melalui proses penyulingan propritari 3 molekul yang memekatkan asid lemak
  • Omega guard (minyak ikan ) Shaklee lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg sangat diperlukan oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. Asid-asid lemak ini sangat penting untuk metabolism, perkembang otak, kesihatan jantung, pengurusan berat badan dan etc. Masalahnya ialah ianya tidak boleh dihasilkan oleh badan dengan sendirinya.

Perbandingan antara minyak ikan Shaklee dan minyak ikan jenama lain.

perbandingan antara minyak ikan, minyak ikan shaklee, omega guard shaklee, vitamin jantung, vitamin sendi, vitamin otak, vitamin anak

anda nampak perbezaannya? sebab tu lah saya pilih minyak ikan Shaklee atau Omega Guard ini. Bukan sahaja berkualiti dan selamat..siap ada pengesahan halal lagi..:)

Jom dapatkan Omega Guard anda sekarang! Pilihan anda yang menentukan tahap kesihatan anda dan keluarga!

Berminta? cal/sms ke 012-3461698 sekarang!

Senarai Produk Shaklee dan Harga Shaklee

 
Call to action blog

Share on Facebook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also likeclose