Meal Shakes Shaklee – Bantu Tambah Berat Badan Anak

Salam Syawal untuk semua pembaca Vitaminhalal.com..

Minggu-minggu terakhir ni pasti ramai yang sibuk menghadiri jemputan rumah terbuka kawan-kawan. Saya pun tidak terkecuali. Antara topik yang dibincangkan masa di rumah terbuka dah tentulah tentang anak-anak. Ada kawan-kawan yang mengadu pada saya tentang anak terlalu kurus atau kurang berat badan.

 

anak kurang berat badan

 

Sebagai ibu, dah tentu anda risau bila tengok anak kurus dan berat badannya pula bawah garisan kuning kan? Mesti anda hairan sebab mungkin anak anda berselera bila makan tapi berat badan anak anda masih tak naik-naik juga. Jika anak anda tergolong dalam kategori anak yang makan banyak tapi kurus jugak ni apa kata cuba anda jawab soalan-soalan kat bawah ni:

 

  • Apa yang anak anda makan setiap hari?

 

  • Adakah anak anda makan makanan yang berkhasiat?

 

  • Adakah makanan anak anda mengandungi semua nutrisi penting yang diperluan tubuh untuk membesar(seperti yang dicadangkan oleh piramid makanan?

 

Masalahnya ialah bila saya tanya soalan-soalan ni ramai yang cakap anak mereka suka makan tapi makanan yang dimakan tidak seimbang. Contohnya, anak cuma suka makan nasi dan ayam sahaja ataupun anak suka makan makan ‘fast food’ atau ‘processed food’ seperti nugget dan lain-lain. So, kalau tabiat makan anak tak betul memang tak hairan la anak kurang berat badan..:)

 

 

Berita baik untuk ibu-ibu yang risau tentang anak yang terlalu kurus atau kurang beat badan, Meal Shakes Shaklee adalah multivitamin yang berfungsi melengkapkan nutrisi makanan anak anda dan seterusnya membantu untuk tambahkan berat badan anda. Jom baca maklumbalas ibu yang dah mendapat manfaat daripada Meal Shakes Shaklee.

 

Shee Laa:

“hai akak..slamat hari raya..rasanya blm lmbt nak ucapkan tu..: ) nie nak share kt akak,lepas s’bulan anak saya ambil meal shake,baru hari nie tadi timbang dah naik 9.7 kg akak..masa stahun 8.6..1 kilo lbih dah naik..tq akak sebab kenal kan meal shake kat shela..trima kasih bnyak2…dah abis nanti blh la oder kat akak lagi.. “

 

Alhamdulillah, saya rasa memang seronok sangat sebab dapat bantu selesaikan masalah ibu dan anak ni. Semoga lebih ramai lagi yang dapat manfaatnya. Tapi jangan salah anggap ye..Meal Shakes Shaklee ni bukanlah ‘replacement’ kepada makanan berkhasiat anak anda. Ia cuma bertindak MELENGKAPKAN keperluan tubuh anak anda je..:)

 

Nak tau lebih lanjut tentang Meal Shakes Shaklee?

 

Buatlah pelaburan yang bijak untuk anak anda!

 

Berminat nak dapatkan Meal Shakes Shaklee? Hubungi saya di 012-3461698 sekarang!

My Google plus

Senarai Produk Shaklee dan Harga Shaklee

 
Call to action blog

Share on Facebook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also likeclose