Nak Kuruskan Badan Dan Banyakkan Susu Ibu

Majoriti ibu yang baru lepas bersalin pasti tercari-cari cara nak kuruskan badan. Masalahnya kebanyakkan ubat kurus di pasaran tidak sesuai diambil oleh ibu menyusu. So, bila terpaksa buat keputusan antara nak kuruskan badan dan susukan bayi, ada yang gelap mata sampai terpaksa lupakan kepentingan susu ibu kepada bayi.

Sebab si ibu risau sangat berat badan yang berlebihan, akhirnya terpaksalah si bayi yang menerima kesannya iaitu minum susu formula. Kesiannya ibu-ibu dan bayi-bayi ni.

 

So, kali ni saya nak sharekan rahsia tentang ramai ibu yang telah berjaya kuruskan badan tapi dalam masa yang sama susu mereka melimpah ruah sampai terpaksa beli ‘deep freezer’ la nak simpan stok..:)

 

Rahsianya ialah..jeng..jeng..jeng..pastikan dalam set penyusuan anda tu ada 4 vitamin ni. Alfalfa, Lecithin, ESP dan Omega Guard.

 

Sedikit info tentang vitamin-vitamin ni..

 

Alfalfa – Raja Segala Tumbuhan

Terkenal sebagai ‘milk booster‘. Ia juga bertindak sebagai detox yang sangat bagus untuk membersihkan usus dengan menyingkirkan toksin-toksin yang termendap dalam usus anda. Usus yang bersih sangat penting untuk memastikan semua nutrisi yan diperlukan oleh tubuh dapat diserap pada tahap optimum.

Selain itu ia juga bertindak sebagai pelawas. So, bagi ibu-ibu yang adala masalah sembelit tu Insyaa Allah Alfalfa boleh bantu atasi masalah anda.

 

Lecithin – Pemecah Lemak Makanan

Lecithin atau pemecah lemak membantu anda memecahkan lemak daripada makanan yang anda makan. Ia perlu diambil sebaik sahaja anda makan makanan berlemak. Tapi hati-hati dengan pengambilan makanan anda ye. Jangan sebab anda ada Lecithin anda makan sesuka hati pulak. Kalau nak kesan yang optimum kawal makanan anda.

 

Energizing Soy Protein(ESP)

Ibu-ibu yang menyusu memang selalu rasa lapar dan perlu ambil ‘snack’. So, ESP memang sangat-sangat membantu anda kerana ia memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Sebabnya ciri-ciri ESP ialah ‘Rendah Glisemik’ iaitu ESP membantu tubuh membebaskan tenaga perlahan-lahan.

 

ESP juga ialah sumber protein yang sangat penting dalam penghasilan susu ibu. Sebab tu ramai ibu yang minum ESP cakap badan jadi lebih bertenaga dan kurang rasa lapar serta susu makin pekat..:)

 

Omega Guard – Minyak Ikan Laut Dalam

Omega Guard atau minyak ikan Shaklee ni sangat penting untuk membantu tubuh anda menyingkirkan lemak. Tapi ramai yang keliru dan tanya saya ‘ dah ambil Lecithin pun perlu ambil Omega Guard jugak ke?’

 

Sebenarnya fungsi Omega Guard berbeza dengan Lecithin. Omega Guard membantu tubuh menyingkirkan lemak-lemak yang dah lama termendap dalam tubuh anda.

 

Yang membuatkan lemak ni lebih berbahaya ialah ia boleh termendap di saluran darah dan boleh menyebabkan penyakit 3 serangkai iaitu jantung, darah tinggi dan kendcing manis/diabetis.

 

Selain itu, Omega Guard juga sangat tinggi kandungan DHA & EPA yang sangat bagus untuk perkembangan otak bayi yang anda.

 

Harga vitamin Set Kurus Ibu Menyusu ialah:

 

Lecithin – RM53(180 biji)

Alfalfa – RM53(300 biji)

Omega Guard – RM136(90 biji)

ESP – RM150(850gm)

 

Total = RM392

 

 

So, siapa kata kalau nak menyusu tak boleh nak kuruskan badan? atau kalau nak kuruskan badan tak boleh susukan bayi anda?

 

Dengan Set Kurus Ibu Menyusu ni impian anda untuk kuruskan badan & susukan bayi anda akan berjalan seiringan..:)

 

Untuk hasil yang lebih baik tambahkan B Complex(plus acid folic) & Vita C untuk melengkapkan keperluan nutrisi tubuh anda!

 

Hubungi saya di 012-3461698 untuk dapatkan set kurus anda!

Senarai Produk Shaklee dan Harga Shaklee

 
Call to action blog

Share on Facebook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also likeclose