Kenapa Perlu Ambil Supplement?

Perlukah pengambilan supplement?

Ramai yang tanya pada saya tentang keperluan pengambilan supplement atau pun vitamin tambahan ni. So kali ni saya nak sharekan sedikit info tentang keperluan supplement atau pun vitamin tambahan untuk tubuh kita. Anda baca dan nilailah sendiri ye..:)

Kenapa anda perlukan supplement?

Kenapa Pengambilan penting untuk anda?

1. Pencemaran – Tahap pencemaran semakin meningkat dari hari ke hari. Tambah memburukkan keadaan apabila2 perkara yang menjadi nadi kehidupan iaitu udara yang anda hirup dan air yang kita minum juga turut tercemar, sebab tu la anda kena ambil supplement untuk menyahtoksinkan badan anda.

2. Keperluan Nutrisi – Dos untuk setiap nutrisi yang diperlukan oleh tubuh adalah berbeza. Ada sebahagian nutrisi yang tubuh anda perlukan lebih berbanding nutrisi-nutrisi yang lain.

3. Buah-buahan dan sayuran telah tercemar dan kurang nutrisi – Kebanyakan buah-buahan dan sayuran ditanam menggunakan racun perosak yang menyebabkan ianya telah tercemar semasa proses penanaman lagi.

4. Gaya hidup – Gaya hidup masa kini adalah antara penyumbang terbesar kepada punca pelbagai penyakit. Antaranya ialah ‘fast food’ sebagai makanan ruji, rokok sebagai lambang kematangan,  tidak bersenam dan lain-lain.

5. Berlebihan semasa makan – Malaysia adalah negara yang mewah dengan makanan. Masalahnya kebanyakan makanan tersebut adalah yang boleh memudaratkan kesihatan. Contohnya roti canai, nasi lemak, kari dan lain-lain lagi.

6. Penyerapan nutrisi – Masalah yang sering berlaku ialah apabila tubuh gagal menyerap nutrisi daripada makanan yang kita makan. Antara faktornya ialah pengambilan makanan atau minuman yang boleh mengganggu penyerapan sesuatu nutrisi.

7. Kehilangan Nutrisi –  Majoriti makan yang anda makan telah termusnah nutrisinya semasa proses penyediannya lagi. Ini menyebabkan anda hanya dapat rasa lazat daripad makanan tersebut tetapi tanpa nutrisinya.

Inilah 7 sebab kenapa anda perlukan supplement dalam kehidupan seharian anda. Tubuh yang kekurangan nutrisi akan menyebabkan sistem tubuh tidak dapat berfungsi dengan sempurna dan ia akan menghalang anda untuk mengekalkan tahap kesihatan yang optimum.

Masih berkira-kira nak ambil supplement atau tidak? Tepuk dada tanya minda anda yang rasional. saya tinggalkan anda dengan kata-kata ini:

“Mencegah lebih baik daripada mengubati” dan “Jangan dan terhantuk baru nak tergadah”.

Buatlah pelaburan bijak anda sekarang untuk kesihatan anda di masa akan datang. Pastikan anda pilih supplement yang semulajadi dan bukannya sintetik ye..:)

Inginkan dapatkan supplement yang bersesuaian untuk anda? Hubungi saya sekarang di 012-3461698!

Cari Agen Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Shaklee Seluruh MalaysiaCari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Vivix Shaklee Seluruh MalaysiaNak Daftar Jadi Ahli Shaklee --> Daftar Ahli Shaklee 2017Nak Beli Produk Shaklee? --> Cara Beli Produk Shaklee Online 
Call to action blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You might also likeclose
%d bloggers like this: