IBU-IBU YANG TIDAK BOLEH MENYUSUKAN BAYI

Adakah anda tidak boleh menyusukan bayi anda?

susu ibu

Penyusuan susu ibu merupakan salah satu diantara saat paling indah dalam hidup seorang wanita..Betapa besarnya kuasa Allah iaitu semua wanita yang diberikan nikmat mengandung dan melahirkan dikurniakan pula secara semulajadi untuk mempunyai perasaan sayang dan keinginan untuk menyusukan bayi anda..tapi dalam ramai2 itu rupanya ada juga ibu2 yang kurang bernasib baik di mana mereka ini tidak boleh menyusukan bayi mereka atas sebab2 yang tertentu..

Golongan yang saya maksudkan ialah:

1) Ibu yang dijangkiti virus HIV.

2) Ibu yang mengambil ubat-ubatan tertentu yang disarankan oleh doktor kerana boleh memudaratkan bayi sekiranya penyusuan susu ibu diteruskan.

3) Ibu yang menghidap penyakit TIBI.

4) Ibu yang menjalani rawatan kemoterapi akibat kanser.

5) Ibu yang menjalani rawatan radioterapi.

6) Ibu yang mengambil alkohol.

7) Ibu yang bergantung kepada jenis dadah tertentu yang boleh memudaratkan bayi yang disusuinya.

Pendek kata kalau anda tak termasuk dalam senarai kat atas ni boleh la teruskan menyusu bayi anda dengan susu ibu ye..masih tak yakin?kalau masih kurang yakin sila rujuk kat doktor anda ye..Nak yang terbaik untuk bayi anda??Jom sokong penyusuan susu ibu!!

Bagi yang kurang bernasib baik tu jangan sedih-sedih ye..setiap sesuatu tu ade hikmah disebaliknya..yang paling penting berusaha untuk memberikan yang terbaik untuk bayi anda! Dalam pada tu jangan lupa jaga kesihatan anda juga ye..amalkan pemakanan sihat dan seimbang..kalau anda perlukan vitamin tambahan untuk kesihatan dan tenaga berpanjangan feel free to contact me ye..saya sedia berkongsi ilmu yang dikurniakan Allah ni..Insyaa Allah IBU SIHAT ANAK PUN AKAN SIHAT JUGA..PENTING anda adalah tulang belakang keluarga anda!

Cari Agen Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Shaklee Seluruh MalaysiaCari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Vivix Shaklee Seluruh MalaysiaNak Daftar Jadi Ahli Shaklee --> Daftar Ahli Shaklee 2017Nak Beli Produk Shaklee? --> Cara Beli Produk Shaklee Online 
Call to action blog

One comment

  1. Adakah seorang ibu bekas pesakit TIBI yg telah sembuh sepenuhnya kemudian menyusukan bayinya yg baharu lahir boleh memudaratkan bayi tersebut…contoh – bayi sakit kuning (jaundice) sebaik sahaja dilahirkan. Minta tolong jawab dengan seberapa segera kemusykilan ini. Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You might also likeclose
%d bloggers like this: