Herblax – Tips Penjagaan Usus

Sistem penghadaman yang juga dikenali sebagai otak kedua anda, mempunyai rangkaian lebih 100 juta neuron yang melapisi perut dan saluran gastrousus anda. Neuron ini adalah jenis neurotransmitter atau pengutus saraf utama sama dalam otak kita. Gangguan salah satu otak akan menjejaskan otak yang satu lagi, sebab itulah sistem penghadaman yang kurang sihat boleh mempengaruhi mood dan gangguan neurologi dan psikologi.

herblax

70% daripada sistem imun kita terletak dalam saluran penghadaman dan barisan pertahanan pertama badan untuk menentang penyakit. Kesihatan anda mungkin terjejas oleh toksin yang dihasilkan dalam sistem penghadaman dan ini akan menghalang penyerapan nutrien yang sewajarnya ke dalam salur darah kita. Bila ini berlaku, amalan diet yang baik dan pengambilan vitamin pun tidak boleh menjamin kesihatan anda. Jadi menjaga kesihatan penghadaman memang penting utk kita dapatkan nutrien terbaik dalam kehidupan seharian.

Kesan gangguan sistem penghadaman adalah menyeluruh dan serius kerana ini bermakna anda terdedah kepada jangkitan dan penyakit akibat sistem imun lemah. Jadi jangan lah kita tunggu sehingga jatuh sakit baru hendak bertindak sebab pada waktu itu anda lebih sukar utk dipulihkan.

Cara Penjagaan Perut

1) Makan secukupnya mengikut waktu

2) Jangan makan berlebihan

3) Makan makanan fiber dari buah-buahan, sayuran dan bijirin

4) Minum air yang banyak (3 liter)

5) Lakukan senaman

6) Ambil makan tambahan yang sesuai seperti Herblax (sesuai untuk bersihkan usus)

herblax

Antara Kandungan dan Cara HerbLax Shaklee membantu menjaga perut anda:

❊Alfalfa leaves – Membersihkan usus, darah dan hati.

❊ Senna Leaves – Merangsang tindakan pembersihan yg lembut pd usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.

❊Buckhorn bark – Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.

❊Fennel seeds – Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alcohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus.

❊Anise seeds – Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

❊Licorice Root – Membantu proses detoksifikasi.

Untuk mereka yang selalu merasakan pengambilan vitamin tak berapa berkesan atau tak lut vitamin. Usus anda mungkin diselaputi dengan kotoran yang tebal. Anda dinasihatkan untuk mengambil Herblax dahulu bagi membersihkan/detox perut anda. Kemudian barulah segala nutrisi/vitamin yang anda ambil boleh memberi kesan sebab usus anda mudah menyerap ke dalam darah.

Seperti sedia maklum, Shaklee sentiasa menggunakan sumber tumbuhan semulajadi dalam penyediaan vitaminnya. Oleh itu, anda tak perlu risau tentang kesan sampingan jangka masa panjang kerana ini bukan dibuat dari bahan sintetik seperti yang banyak di pasaran.

Harga pula cuma RM52 bagi semenanjung dan RM55 di Sabah/ Sarawak. Apa tunggu lagi, jom order sekarang dengan menghubungi saya dan ikut cara membuat pesanan seperti yang tertera di sebelah kiri blog ini.

Cari Agen Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Shaklee Seluruh MalaysiaCari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Vivix Shaklee Seluruh MalaysiaNak Daftar Jadi Ahli Shaklee --> Daftar Ahli Shaklee 2017Nak Beli Produk Shaklee? --> Cara Beli Produk Shaklee Online 
Call to action blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You might also likeclose
%d bloggers like this: