GLA COMPLEX SHAKLEE VS EPO

Ramai dikalangan kawan-kawan dan pelanggan wanita saya  yang tanya ‘Shaklee ada EPO tak?’ Jawapannya, YA Shaklee pun ada EPO juga..tapi nama produk EPO Shaklee iala GLA complex Shaklee.

Mula-mula sekali kita tengok dulu apa itu EPO..

EPO atau Evening Primrose Oil diekstrak dari pada bunga Evening Primerose. Ia mengandungi 25% asid lemak penting termasuklah Linoleic Acid(LA) dan Gamma-Linoleic  Acid(GLA). Asid lemak ialah nutirisi yang amat penting untuk wanita. Ia mempunyai banyak khasiat untuk tubuh wanita. EPO mengandungi sekurang-kurangnya 8%  GLA. Tetapi EPO tidak boleh diambil semasa kedatangan haid.

Okay, anda dah tau apa itu EPO kan?jom baca pula tentang GLA Complex Shaklee.

gla complex shaklee, evening primrose oil, hormon wanta, vitamin wanita, PMS, Period Pain, Cyst

Apa itu GLA Complex Shaklee?

GLA atau nama saintifiknya dikenali sebagai Gamma Linoleik Acid (GLA). Ia merupakan bahan binaan bagi prostaglandin. Apa pula prostaglandin? Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal  tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik  dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah  disamping mengurangkan tekanan darah

Khasiat GLA

GLA dikatakan membantu mengurangkan keradangan yang biasa dalam sindrom pra-haid(PMS), arthritis rhematoid dan ECZEMA. Selain itu GLA membantu mengurangkan sakit dan kebas yang berkaitan dengan masalah kencing manis. GLA juga dikatakan dapat membantu mengawal kencing manis (jenis 2) dengan membaiki kadar insulin & kolesterol. GLA juga membantu dalam menyingkirkan lebihan berat badan terutama bagi yang ingin mengurangkan berat badan.

SIAPA YANG MEMERLUKAN GLA Complex Shaklee?

GLA diperlukan bagi golongan wanita yang menghidap Pre Menstrual Syndrom atau PMS. GLA sangat diperlukan oleh pengidap arthritis rheumatoid dan eczema dan mereka yang menghadapi masalah kencing manis serta mereka yang bimbang dengan lebihan berat badan.

BONUS:

GLA Complex Shaklee boleh di ambil ketika haid!

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Nak tau kehebatan GLA Complex Shaklee?Hubungi saya hari ni juga untuk rasai sendiri kehebatannya!!

SMS/Whatsapp/call ke 012-3461698 sekarang juga!

Senarai Produk Shaklee dan Harga Shaklee

 
Call to action blog

Share on Facebook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also likeclose