CYST Mengecut lepas Amalkan GLA Shaklee!

GLA Shaklee Bantu kecutkan Cyst
Salam semua..lately ni selalu sangat kita dengar tentang kawan-kawan, keluarga atau orang sekeliling yang mengalami Cyst.bagi yang tak pernah ade Cyst mesti tertanya-tanya..”Cyst tu ape?” so, sebelum saya share testimony pengguna GLA Shaklee, jom baca dulu serba sedikit tentang CYST..

http://mummydinashoppe.blogspot.com/2013/02/cyst-mengecut-lepas-amalkan-gla-shaklee.html

 

Apa Itu Cyst?
Cyst adalah sejenis tumbuhan dalam kilang ovary. Mengapa ia digelar cyst?  Sebabnya tumbuhan in mesti mengandungi cecair/fluids, samaada air, cecair becampur perotin, darah beku, darah haid , minyak dan lemak, lendir. Ia boleh disertai dengan tumbuhan daging yang munkin jenis kanser, rambut , cartilage, tulang  dan lain-lain.
1. Follicular cyst . Mengandungi air. Ia bermula sebagai karung telor tetapi tidak pecah pada  waktu subur/ovulation, ia terus membesar kadang melebihi 5 cm. Biasanya akan pecah sendiri tanpa perlu bedah dan airnya diserap badan. Tidak perlu dibedah.
2. Corpus luteal cyst – Bermula dari bekas kantung telor yang telah pecah/ovulation dan kehamilan telah berlaku. Peranan corpus luteum ialah untuk menguatkan kehamilan diperingkat awal sabelum uri mengambil alih peranan tersebut kemudian. Kadang2 ia membesar sehingga 8 cm. Jangan takut, kerana biasanya cyst ini akan pecah sendiri dan cecairnya diserap badan.
3. Hemorrhagic cyst – cyst yang mengandungi darah, ia bolih bermula dari follicular atau corpus luteal cyst, perdarahan berlaku kedalam cyst atau pecah dan darah melempah merata dalam perut menyebabkab kesakitan yang kuat. Perlu pembedahan cemas.
4. Ruptured ovarian cyst – menyebabkan kesakitan dan perlu dibedah secara cemas.
5. Endometriotic cyst of ovary- mengandungi darah kotor, merosak ovary, saluran fallopio dan rahim.. perlu bedah.

 

6.  Dermoid cyst ovary atau terratoma mengandungi cecair berminyak dan lemak, rambut, cartilage , gigi atau tulang. Perlu dibedah.
 
Kesimpulannya ada 4 jenis Cyst yang berbahaya yang perlukan dibuang segera..So, hari ni saya nak share testimoni pengguna yang amalkan makan GLA Shaklee untuk atasi masalah Cyst dia..lepas makan selama 2 bulan Alhamdulillah cyst dia mengecut dan doctor bagitau tak perlu dibedah..
GLA Shaklee, cyst, kecutkan cyst, cara atasi cyst, kesuburan, tingkatkan kesuburan
Sebagai umat Islam selain dari berusaha untuk merawat jangan lupa untuk banyakkan berdoa kepada Allah ye.hanya Allah je lah tempat kita memohon dan bergantung harap..:)
Baca lagi tentang GLA Shaklee di sini
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Berminat nak dapatkan GLA Shaklee? Sila isi Order Form atau hubungi saya sekarang!
Agent Shaklee anda bagi kawasan Setapak, Cheras, Ampang, Hulu Langat dan Cyberjaya(weekday shj).
FB: www.facebook.com/MummyDinaShoppe
Emel : erni_jusri@yahoo.com
Whatsapp/sms/call : 012-3461698

 

Senarai Produk Shaklee dan Harga Shaklee

 
Call to action blog

Share on Facebook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also likeclose