Category Archives: Vita C

SET PENYUSUAN SHAKLEE – BANYAKKAN SUSU DAN KEKAL AKTIF

Banyakkan susu dan kekal aktif sepanjang hari dengan Set Penyusuan Shaklee Ramai kawan-kawan saya dikalangan para ibu mengeluh mengatakan penyusuan susu ibu atau breastfeed adalah susah..dan ramai juga yang bagi alasan takut bentuk badan mereka tidak menarik kalau mereka menjalankan penyusuan tersebut..tapi jawapan yang sering saya berikan  ialah.. ”Penyusuan susu ibu ni bukan perkara yang susah atau mustahil, tapi bukan ... Read More »

MAKANAN UNTUK TINGKATKAN KESUBURAN

Antara makanan yang dapat tingkatkan kesuburan ialah: Betik Ialah antara jenis buah yang kaya dengan vitamin C. Vitamin C merupakan antioksida yang baik untuk tubuh. Ia juga dikatakan berupaya meningkatkan jumlah dan tahap  kesuburan sperma. Jadi amalkan buah betik dalam menu harian dan 500mg vitamin C untuk kesihatan. Kerang Kerang ialah makanan laut yang tinggi kandunagn zink. Kekurangan nutrient zink ... Read More »

Set Penyusuan Shaklee – Rahsia Kejayaan Penyusuan Anak Sehingga 2 Tahun

Bila keluar berjalan & dengan keluarga kami selalu terserempak dengan ibu/ayah yang memberi  bayi mereka susu formula. Saya & suami selalu cakap “kesiannye bayi  tu kan..kecik-kecik lagi dah kene minum susu formula..” Kekadang di hospital pun sama jugak..ada masanya saya ringankan mulut bertanya jugak kat ibu tersebut.. saya:      kenapa x breastfeed yek..? S ibu A:  susu tak cukup.. saya ... Read More »

Vitamin Semulajadi VS Vitamin Sintetik

Perbezaan Antara Vitamin Semulajadi dan Vitamin Sintetik   Soalan paling kerap saya terima ialah ” Ape beza antara vitamin yang ade di pasaran & Vitamin Shaklee?”  so, saya nak kongsi serba sedikit tentang perbezaan vitamin yang ada dipasaran(kebanyakannya adalah vitamin sintetik) & vitamin Shaklee. Kadang-kadang tu ada pulak yang tanya apa beza vitamin Shaklee ni dan ubat-ubatan yang doktor bagi..hehe sabar ... Read More »

You might also likeclose