Category Archives: Set Penyusuan Shaklee

Cara Panaskan Susu Ibu(EBM)

Susu ibu atau susu perahan mengandungi pelbagai nutrisi penting yang diperlukan oleh bayi anda. Walaupun kandungan nutrisinya berkurangan apabila ianya dibekukan tetapi khasiatnya masih jauh lebih baik berbanding susu formula. Tapi hati-hati ya, sebabnya kalau cara memanaskan susu ibu salah, susu tu dah takde khasiatnya nanti. Actually daripada pemerhatian dan pengalaman saya ramai yang tak tahu cara yang betul untuk ... Read More »

Set Penyusuan Shaklee – Derita Alahan Susu Formula

Hi Semua. Kali ini saya nak kongsikan petikan berita dari Sinar Harian bertarikh 3 Julai 2013. Kebetulan terbaca dalam akhbar ni dan mungkin ada yang dah baca sebab baru lagi berita ni. Sedih melihatkan anak kecil yang menderita kerana tidak dapat menikmati susu dari ibunya. Tidak ada susu formula pun yang manusia boleh cipta setanding dengan khasiat susu ibu.   ... Read More »

11 Kelebihan Bayi Susu Ibu

Susu ibu adalah sebaik-baik ciptaan Allah S.W.T untuk bayi anda. Terdapat pelbagai manfaat yang diperolehi oleh bayi yang meminumnya. Sayangnya kalau minuman ajaib ini tidak diberikan kepada bayi anda. Alhamdulillah kedua-dua anak saya telah pun mendapat khasiat susu ibu. Memang nampak sangat perbezaannya berbanding dengan anak-anak saudara yang minum formula. Antaranya ialah anak-anak saya tiada asma(walaupun suami saya menghidap asma), ... Read More »

Set Penyusuan Shaklee – Testimoni Pengguna

Perlukan Ibu Menyusu Ambil Set Penyusuan Shaklee? Kalau tak ambil tak boleh ke? Jawapannya ialah dah tentulah boleh. Dengan syarat anda makan makanan seimbang setiap hari(ikut cadangan nutrisi dalam pyramid makanan). Masalahnya sekarang ni ialah ramai ibu menyusu yang susah nak makan makanan seimbang. Sebab tu lah ramai ibu menyusu yang mengeluh kerana susu kurang atau susu merudum. Jangan salah ... Read More »

Manfaat B Complex Shaklee Untuk Ibu Menyusu

B Complex Shakee adalah vitamin yang sangat penting untuk semua manusia.  Golongan yang sangat memerlukan vitamin B ialah wanita terutamanya ibu-ibu menyusu. Tapi ramai wanita yang tak tahu kepentingan vitamin B ni lebih-lebih lagi B Complex Shaklee. Ianya sangat penting untuk anda semua samada anda bekerjaya mahupun surirumah sepenuh masa. Kenapa B Complex Shaklee sangat penting untuk wanita especially ibu ... Read More »

You might also likeclose