Category Archives: Osteoporosis

19 PUNCA OSTEOPOROSIS

Salam semua..alhamdulillah masih dipanjangkan umur untuk update blog lagi..hari ni saya nak share tentang 19 punca  osteoporosis.. okay..jom tengok apakah punca Osteoporosis.. 1. ATLET profesional yang menggunakan tenaga di tahap optimum, seperti pelari maraton. 2.KURANG bersenam dan diet kalsium rendah.Badan kita akan mengekalkan kepadatan tulang mengikut aktiviti fizikal individu. Bagi anda yang kurang bersenam, badan anda tidak akan dapat mengekalkan ... Read More »

KURANG KALSIUM PUNCA OSTEOPOROSIS

Sempena promosi Ostematrix ‘Buy 6 free 1’ yang berlangsung sepanjang March 2013 ni..saya rasa terpanggil untuk share tentang kepetingan Kalsium kepada tubuh dan apakah penyakit yang boleh dielakkan dengan pengambilan kalsium yang mencukupi..rasanya anda semua pun tahu dan selalu lihat iklan mengenai kalsium yang sangat berhubung rapat dengan dan osteoporosis kan..kalau tengok  tv pun selalu ada iklan tentang kepentingan kalsium ... Read More »

Vitamin Semulajadi VS Vitamin Sintetik

Perbezaan Antara Vitamin Semulajadi dan Vitamin Sintetik   Soalan paling kerap saya terima ialah ” Ape beza antara vitamin yang ade di pasaran & Vitamin Shaklee?”  so, saya nak kongsi serba sedikit tentang perbezaan vitamin yang ada dipasaran(kebanyakannya adalah vitamin sintetik) & vitamin Shaklee. Kadang-kadang tu ada pulak yang tanya apa beza vitamin Shaklee ni dan ubat-ubatan yang doktor bagi..hehe sabar ... Read More »

You might also likeclose