Category Archives: Ostematrix

19 PUNCA OSTEOPOROSIS

Salam semua..alhamdulillah masih dipanjangkan umur untuk update blog lagi..hari ni saya nak share tentang 19 punca  osteoporosis.. okay..jom tengok apakah punca Osteoporosis.. 1. ATLET profesional yang menggunakan tenaga di tahap optimum, seperti pelari maraton. 2.KURANG bersenam dan diet kalsium rendah.Badan kita akan mengekalkan kepadatan tulang mengikut aktiviti fizikal individu. Bagi anda yang kurang bersenam, badan anda tidak akan dapat mengekalkan ... Read More »

KURANG KALSIUM PUNCA OSTEOPOROSIS

Sempena promosi Ostematrix ‘Buy 6 free 1’ yang berlangsung sepanjang March 2013 ni..saya rasa terpanggil untuk share tentang kepetingan Kalsium kepada tubuh dan apakah penyakit yang boleh dielakkan dengan pengambilan kalsium yang mencukupi..rasanya anda semua pun tahu dan selalu lihat iklan mengenai kalsium yang sangat berhubung rapat dengan dan osteoporosis kan..kalau tengok  tv pun selalu ada iklan tentang kepentingan kalsium ... Read More »

SET PENYUSUAN SHAKLEE – BANYAKKAN SUSU DAN KEKAL AKTIF

Banyakkan susu dan kekal aktif sepanjang hari dengan Set Penyusuan Shaklee Ramai kawan-kawan saya dikalangan para ibu mengeluh mengatakan penyusuan susu ibu atau breastfeed adalah susah..dan ramai juga yang bagi alasan takut bentuk badan mereka tidak menarik kalau mereka menjalankan penyusuan tersebut..tapi jawapan yang sering saya berikan  ialah.. ”Penyusuan susu ibu ni bukan perkara yang susah atau mustahil, tapi bukan ... Read More »

Set Penyusuan Shaklee – Rahsia Kejayaan Penyusuan Anak Sehingga 2 Tahun

Bila keluar berjalan & dengan keluarga kami selalu terserempak dengan ibu/ayah yang memberi  bayi mereka susu formula. Saya & suami selalu cakap “kesiannye bayi  tu kan..kecik-kecik lagi dah kene minum susu formula..” Kekadang di hospital pun sama jugak..ada masanya saya ringankan mulut bertanya jugak kat ibu tersebut.. saya:      kenapa x breastfeed yek..? S ibu A:  susu tak cukup.. saya ... Read More »

You might also likeclose