Category Archives: Ostematrix

MASALAH KETIDAKSUBURAN

Masalah ketidaksuburan sering dikaitkan dengan kemandulan pada salah satu pasangan atau kedua-duanya. Bagi wanita, ketidaksuburan berlaku disebabkan kerana sel telur gagal dikeluarkan atau sel telur matang tidak dapat dihasilkan. Oleh itu tidak berlakunya ovulasi sehingga sel telur tidak masuk ke saluran telur yang menyebabkan tidak dapat terjadi pensenyawaan. Manakala bagi lelaki pula, ketidaksuburan sering disebabkan kerana tiada pengeluaran sperma pada ... Read More »

5 TIPS UNTUK BERJAYA DALAM PENYUSUAN SUSU IBU

Tengah hari tadi ade wedding kawan husband di KL..kebetulan saya duduk semeja dengan kawan husband(lelaki) yang baru dapat anak perempuan. .Dia datang dengan isteri dan baby dia la..sambil makan sempat la saya tanya.. Saya: comelnye baby..breastfeed lagi ke? Isteri A : a’ah, masih breastfeed. Saya: dah start buat stok susu ke? (si isteri baru habis pantang dan akan mula bekerja ... Read More »

TIPS ELAK KEJANG KAKI

Salam semua..seperti yang saya janjikan dalam entri semalam, hari ni saya nak sambung lagi tentang kejang betis.. Tips elak Kejang Betis Lakukan senaman untuk meregangkan otot-otot betis. Caranya ialah berdiri seperti gambar ni. Pastikan tapak kaki melekap pada lantai. Tahan selama 5 saat. Sebaik-baiknya ulang senaman ini 3 kali sehari. Lakukan senaman untuk tapak kaki. Bengkokkan kaki ke bawah dan ... Read More »

ATASI MASALAH KEKEJANGAN BETIS DENGAN OSTEMATRIX

Salam semua..dah beberapa hari asyik skip update blog je..Alhamdulillah hari ni diberikan kerajinan dan idea untuk update blog..hihi Hari ni saya nak share tentang masalah yang sering dialami oleh ibu-ibu hamil dan betapa pentingnya kalsium dan magnesium untuk ibu hamil.. Ramai ibu hamil yang mengeluh sebab mereka selalu kena kejang betis terutama di waktu malam..ianya memang sangat menyakitkan dan boleh ... Read More »

Vitamin Untuk Diabetes : Kawal Gula Dalam Darah Dengan Vitamin Semulajadi dan Terbukti Berkesan

Vitamin Untuk Diabetes - Vivix Shaklee

Hmm, puas fikir apa yang nak di share hari ni. Tiba-tiba dapat ilham nak share tentang vitamin untuk diabetes. Itupun sebab teringat tadi masa hantar mak & ayah gi  airport untuk tunaikan umrah terdengar makcik(adik ipar ayah) cakap yang doctor diagnose dia dah ade diabetes. So dia memang risau sangat nak-nak badan dia pun agak berisi dia takut tu intro ... Read More »

You might also likeclose