Category Archives: Meal Shake

Meal Shakes Bantu Atasi Masalah Anak Sembelit

Anak Sembelit? Anda dah cuba macam2 cara tapi masih tak berhasil? Hmm, saya pasti ramai anda di luar sana yang pernah atau sedang menghadapi masalah  anak sembelit ni. Memang kesian bila tengok diorang ni dok meneran. Lagi kesian bile anak anda menangis fobia bila nak buang air besar. Saya pun pernah lalui pengalaman anak sembelit. Anak sulung saya start sembelit ... Read More »

Cara Semulajadi Rawat Anak Selsema

Kebanyakan ibubapa sering bergantung kepada klinik apabila anak mereka jatuh sakit tidak kiralah samada anak selsema, demam, ataupun batuk. Tambah memburukkan keadaan pula ramai doctor yang mengambil mudah dengan memberikan antibiotic semudah memberi ubat biasa tanpa memikirkan kesan sampingan yang bakal dihadapi oleh kanak-kanak tersebut. Saya sendiri pun pernah mengalami situasi macam ni masa anak-anak saya kecil. Antara yang saya ... Read More »

BELAJAR PUASA – APA MAKANAN TERBAIK UNTUK ANAK KITA

Islam menggalakkan ibubapa untuk mendidik anak belajar puasa sejak kecil. Dalam mendidik anak berpuasa ibubapa diseru agar berlembut tanpa memaksa dalam membantu anak berpuasa. Cara yang betul untuk menggalakkan anak-anak berpuasa ialah dengan menerangkan erti puasa sebenarnya dan kenapa Islam mewajibkan umatnya untuk berpuasa. Perkara lain yang  penting dalam mendidik anak belajar puasa ialah menitik beratkan tentang makanan yang diambil semasa ... Read More »

Persiapan Berpuasa Bagi Para Ibu Menyusu

Ibu Menyusu Kembali Bertenaga Dengan Set Mighty 3 Gem Shaklee Alhamdulillah masih dipanjangkan umur untuk mengharungi bulan Syaaban bermakna tinggal beberapa minggu je lagi nak sampai ke Ramadhan. Semoga Allah sampaikan hajat saya dan anda semua untuk bertemu bulan Ramadhan iaitu bulan penuh keberkatan. Kali ini saya nak share tentang set ibu menyusu shaklee. Untuk ibu-ibu yang menyusukan anak mesti ... Read More »

You might also likeclose