Category Archives: Buasir

Cara Atasi Anak Sembelit dengan Meal Shakes Shaklee

 Dalam Entry kali ini saya ingin kongsikan cara atasi anak sembelit dengan Meal Shakes Shaklee. Μasalah sembelit dikalangan kanak-kanak memang kerap berlaku.  Anak sulung  saya pun   pernah mengalaminya. Kalau diingatkan balik masa tu memang kesian sangat sebab dia memang meneran sunggu-sungguh tapi tak berjaya juga buang air besar..Anak saya mula fobia untuk buang air besar bila dia meneran sampai ... Read More »

Sakit Yang Pemalu – Buasir

Kenapa saya cakap sakit ni sakit yang pemalu? Sebabnya selalunya penghidap buasir ni malu nak cakap kat orang :)…Ni pendapat peribadi jer.. By the way, ini maksud penyakit buasir  yang agak buas ni daripada wikipedia:- Buasir atau hemoroid adalah pembengkakan pada vena yang terletak di bahagian rektum dan dubur. Apabila vena ini membonjol keluar ia mengganggu dan menyebabkan membran di sekitarnya membengkak, terasa sakit, perit, gatal dan berdarah. ... Read More »

SEMBELIT VS HERBLAX

Perut sakit??!!…masanya dah tiba. Dah masuk dalam bilik tapi lama menunggu hasilnya masih tiada. Senget-benget badan meneran dan berpeluh-peluh macam orang jogging semata-mata nak keluarkan isi perut yang perlu keluar. Setelah hampir sejam bertarung hingga macam-macam style posisi digayakan, akhirnya anda berjaya…Yaa…lega yang teramat hanya Tuhan yang tahu. Bunyi seakan proses melahirkan anak kan? Tapi sebenarnya bukan. Ini adalah siksaan ... Read More »

You might also likeclose