Category Archives: Breastfeeding

Kepentingan Air Kepada Ibu Berpantang

Ibu Berpantang

Pengambilan air yang mencukupi sangat penting bagi . Lazimnya yang mengikut kaedah tradisional tidak dibenarkan untuk minum lebih daripada 2 gelas air. Alasan yang kerap diberikan oleh orang-orang tua ialah takut peranakan mengembang. Amalan berpantang yang kurang pengambilan air boleh menyebabkan mengalami masalah . Jika masalah berterusan untuk suatu tempoh yang lama, takut-takut nanti anda akan berisiko mendapat pula. Saya ... Read More »

Tips Banyakkan Susu Badan

Tips Banyakkan Susu Badan

Nak ? adalah salah satu topic yang paling saya suka. Kalau di tanya tentang topic ni memang saya rasa excited sangat nak cerita.hehe ¬† Semasa mengandung anak pertama dulu saya memang selalu tercari-cari tentang . Saya memang baca pelbagai sumber yang ada termasuklah buku, majalah dan Internet. Bagi yang rajin membaca dan melayari internet pasti anda akan terbaca pelbagai . ... Read More »

Perbezaan Set Menyusu Shaklee dan Milk Booster Lain

ESP Shaklee

Antara soalan popular yang saya terima bila pelanggan bertanya mengenai ialah “Apa bezadengan milk booster yang lain?” Kalau dinilai daripada segi ‘menggalakkan penghasilan susu’ mungkin sama. Tetapi ni khasiatnya lebih daripada banyakkan susu ibu je. Ia bukan sekadar ‘milk booster’. Jom tengok apakah khasiat ni.. Kelebihan Memperbanyakkan susu ibu/Milk Booster   Menjadikan ibu lebih bertenaga   Mengurangkan tekanan/stress   Mengelakkan ... Read More »

Bayi Kenyang Sebab Susu Ibu Pekat Dengan ESP Shaklee

Penat melayan bayi anda yang kerap menyusu? atau bayi asyik menangis walaupun baru lepas menyusu? Kalau macam tu dah sah la anda perlukan supplement untuk penyusuan anda. Ramai ibu menyusu yang bagi feedback kepada kami yang susu mereka pekat dan bayi mereka lebih cepat kenyang serta ¬†tidur lebih lama selepas mereka mengambil ESP Shaklee. Okay, jom tengok apa yang best ... Read More »

Penyusuan Berganda – Tandem Nursing

Selalunya bila anda kembali mengandung selepas sesuatu tempoh masa tapi dalam masa yang sama sedang menyusukan bayi anda mesti anda tercari-cari cara nak berhentikan penyusuan susu ibu. Alasan yang sering diberikan takut nanti bayi dalam kandungan tak cukup nutrisi ataupun anak berebut susu. Sebenarnya ramai yang tak tahu tentang penyusuan berganda atau tandem nursing yang sangat bagus untuk ibu dan ... Read More »

You might also likeclose