Category Archives: Alfalfa Shaklee

5 TIPS UNTUK BERJAYA DALAM PENYUSUAN SUSU IBU

Tengah hari tadi ade wedding kawan husband di KL..kebetulan saya duduk semeja dengan kawan husband(lelaki) yang baru dapat anak perempuan. .Dia datang dengan isteri dan baby dia la..sambil makan sempat la saya tanya.. Saya: comelnye baby..breastfeed lagi ke? Isteri A : a’ah, masih breastfeed. Saya: dah start buat stok susu ke? (si isteri baru habis pantang dan akan mula bekerja ... Read More »

5 CARA UNTUK MERAWAT GOUT

gout, sakit sendi,vitamin sendi,vitamin untuk sendi,

Salam semua..sebenarnya dah lama dah plan nak share tentang Gout ni..tapi banyak sangat halangannya..macam biasa la halangan paling besar ialah penyakit  malas..hehe..Alhamdulillah hari ni berjaya juga post entry penyakit Gout ni..:) APA ITU GOUT? Gout adalah keadaan dimana berlaku keradangan yang menyakitkan di tendon, sendi dan ianya membengkak. Sendi metatarsal-phalangeal di tapak kaki adalah tempat biasa terjadi. Ia mungkin gout ... Read More »

SET PENYUSUAN SHAKLEE – BANYAKKAN SUSU DAN KEKAL AKTIF

Banyakkan susu dan kekal aktif sepanjang hari dengan Set Penyusuan Shaklee Ramai kawan-kawan saya dikalangan para ibu mengeluh mengatakan penyusuan susu ibu atau breastfeed adalah susah..dan ramai juga yang bagi alasan takut bentuk badan mereka tidak menarik kalau mereka menjalankan penyusuan tersebut..tapi jawapan yang sering saya berikan  ialah.. ”Penyusuan susu ibu ni bukan perkara yang susah atau mustahil, tapi bukan ... Read More »

SEMBELIT VS HERBLAX

Perut sakit??!!…masanya dah tiba. Dah masuk dalam bilik tapi lama menunggu hasilnya masih tiada. Senget-benget badan meneran dan berpeluh-peluh macam orang jogging semata-mata nak keluarkan isi perut yang perlu keluar. Setelah hampir sejam bertarung hingga macam-macam style posisi digayakan, akhirnya anda berjaya…Yaa…lega yang teramat hanya Tuhan yang tahu. Bunyi seakan proses melahirkan anak kan? Tapi sebenarnya bukan. Ini adalah siksaan ... Read More »

Alfalfa – Penyelesaian Masalah Keputihan dan Rahsia Keintiman wanita .

Alhamdulillah..kita masih dipanjang umur..baru je selesai makan malam bersama keluarga..tiba-tiba teringat pula yang saya dah plan nak kongsi kepada semua tentang feedback daripada pengguna yang mengamalkan Alfalfa Shaklee.. Sebenarnya keputihan ni adalah perkara normal je di kalangan wanita..asalkan ianya berwarna jernih, putih dan tidak berbau..tapi kalau cecair tu dah berbau, berwara  kekuningan dan bersifat pekat pastu ditambah pulak rasa gatal-gatal ... Read More »

You might also likeclose