Atasi Tekanan Dengan B Complex Shaklee

Kali ini saya nak kongsikan Cara nak atasi tekanan dalam kehidupan. Kehidupan harian penuh dengan tekanan dan kita tak boleh lari dari hakikat ini. Tekanan datang dalam 2 bentuk iaitu tekanan yang membina(positif) dan tekanan yang negative. Tekanan yang positif memang sangat diperlukan untuk membolehkan anda mencapai tahap prestasi yang optimum.

Tekanan yang ingin saya kongsikan dalam entry ini ialah tekanan yang negative. Tekanan negative ini sangat besar impaknya dalam kehidupan seseorang individu. Sekiranya ia tidak dikawal macam-macam perkara yang tidak dijangka boleh berlaku.

Antara penyakit berpunca daripada  tekanan ialah:

 Tips untuk atasi tekanan dalam Islam:

Sentiasa dalam keadaan berwudhuk – Wudhuk akan menjadikan kita sentiasa tenang.

Banyakkan solat sunat – Antara solat yang bagus untuk di amalkan untuk menenangkan diri ialah solat taubat.

Banyakkan baca Al-Quran – Banyak pengajaran tentang kehidupan umat-umat terdahulu yang boleh di ambil iktibar.

Banyakkan berzikir – Didik hati untuk sentiasa ingat kepad Allah. Insyaa Alah anda akan tenang.

Sujud kepada Allah bila menghadapi tekanan – Allah Maha Mendengar. Luahkan perasaan & mohonlah bantuan kepada Allah.

Sibukkan diri – Bersukan adalah salah satu aktiviti yang dapat meredakan tekanan.

Hargai diri sendiri – Tiada orang lain yang boleh menghargai diri anda melainkan anda sendiri.

Senyum – Senyuman akan mempengarhi emosi anda. Mungkin senyuman tersebut nampak palsu pada permulaannnya, tapi percayalah lama-kelamaan ianya akan menjadi cantik semulajadi..:)

Selain daripada tips-tips di atas, pengambilan vitamin B Complex  Shaklee juga terbukti membantu anda meredakan tekanan dan membuatkan anda lebih tenang.

B complex shaklee

Vitamin-vitamin yang ada dalam B Complex Shaklee:

  • Vitamin B1~menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu sistem pencernaan dan metabolisma
  • Vitamin B2~Memproses asid amino dan lemak.Juga membantu mengaktifkan vitamin B-6 dan asid folic.
  • Vitamin B3~Membantu mengurngkan kolestrol didalam darah dan pengaliran kolestrol dalam darah;membantu dalam kesihatan kulit yang baik,membantu sistem pencernaan.. Kajian klinikal membuktikan kadar B3 yang rendah dapat menyebabkan depresi dan seterusnya meninggikan kadar utk menjadikan seseorang psyco/sakit mental
  • Vitamin B5~Membantu mengurangkan stress fizikal/mental; membantu mengurangkan penuaan pramatang
  • Vitamin B6~Vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonin didalam otak kerana ketidak seimbangan serotonin akan menyebabkan depressi..
  • Vitamin B9~Bersama2 dengan vitamin B12, vitamin B9 membantu fungsi neurotransmitter as well as aktiviti mengurangkan depresi didlm badan
  • Vitamin B12~Mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah. Kekurangan B12 akan menyebabkan depresi,tidak tenteram.

Keistimewaan B Complex Shaklee:

Ia mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif~Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee. ~Mudah di telan. ~Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin.

Semoga entry ini bermanfaat untuk anda..pesanan saya, tubuh adalah amanah Allah..jagalah ia sebaik mungkin..kelak anda akan dipersoalkan atas apa yang anda lakukan..dan yang paling penting jagalah hubungan dengan Allah..:)

Jangan stress2 ye..jom dapatkan khasiat B Complex Shaklee untuk bantu anda atasi tekanan dan tenangkan diri..:)

Berminat nak dapatkan vitamin hebat ini?

Klik ‘ Order Now’ atau Sms/whatsapp ke 012-3461698 sekarang juga!

Cari Agen Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Shaklee Seluruh MalaysiaCari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Vivix Shaklee Seluruh MalaysiaNak Daftar Jadi Ahli Shaklee --> Daftar Ahli Shaklee 2017Nak Beli Produk Shaklee? --> Cara Beli Produk Shaklee Online 
Call to action blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You might also likeclose
%d bloggers like this: