Bayi Kenyang Sebab Susu Ibu Pekat Dengan ESP Shaklee

Penat melayan bayi anda yang kerap menyusu? atau bayi asyik menangis walaupun baru lepas menyusu?

ESP Shaklee

Kalau macam tu dah sah la anda perlukan supplement untuk penyusuan anda. Ramai ibu menyusu yang bagi feedback kepada kami yang susu mereka pekat dan bayi mereka lebih cepat kenyang serta  tidur lebih lama selepas mereka mengambil ESP Shaklee.

Okay, jom tengok apa yang best sangat ESP Shaklee ni sampai ia jadi Hot Item Shaklee.

ESP Shaklee

ESP Shaklee ialah Protein soya berkualiti tinggi yang diiktiraf di seluruh dunia. ESP Shaklee sangat berbeza dengan soya-soya yang lain kerana ia merupakan merupakan produk yang paling banyak melalui ujian klinikal. Bahan utama ESP Shaklee ialah kacang soya non-GMO(yang tidak diubahsuai secara genetic) dan ianya diproses menggunakan suhu yang rendah.

Protein soya  sensitive kepada haba. Sekiranya ia diproses pada suhu yang tinggi, protein penting yang terkandung di dalamnya akan termusnah. Sebab tu ESP Shaklee tidak boleh dibancuh menggunakan air panas.

ESP Shaklee juga merupakan energy booster segera dan ianya boleh bertahan selama berjam-jam. Sebab tu ramai ibu menyusu yang ambil ESP Shaklee bagitau yang mereka rasa bertenaga hingga ke malam.

ESP Shaklee mengandungi  22 jenis asid amino dan merupakan satu-satunya produk dipasaran yang dapat kesemua 9 jenis asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh. ESP Shaklee juga merupakan alternative untuk individu yang kurang gemar mengambil supplement dalam bentuk tablet atau kapsul.

Protein yang terkandung dalam ESP Shaklee adalah 2 kali lebih banyak daripada daging, 4 kali lebih banyak daripada telur dan 12 kali lebih banyak daripada susu. Selain itu, ESP Shaklee juga adalah rendah lemak dan kolestrol serta mudah diserap oleh tubuh.

Sebab tu ESP sangat sesuai diambil oleh ibu menyusu, ibu hamil, pesakit diabetis dan semua peringkat umur.

So, macam mana pulak susu boleh jadi makin pekat lepas minum ESP Shaklee ni yek?

Okay, sebenarnya macam ni.. Protein adalah salah satu komponen utama dalam susu ibu. Sebab tu bila ibu menyusu minum ESP Shaklee susu dia jadi lebih pekat dan bila bayi minum cepat je kenyang.

Tapi walau macam mana bagus pun ESP Shaklee ni, anda tetap perlu ikut kosep penyusuan yang betul ye. Pastikan anda ikut konsep demand & supply dan bayi menyusu secara aktif. Maksudnya bayi aktif menyusu ialah anda boleh lihat bayi anda menghisap dan menelan susu bukan semata-mata bergayut pada payudara anda je ye.

Ramai ibu yang mengeluh kat saya yang kononnya bayi mereka tak puas susu atau susu mereka tak cukup sebab bayi asyik mengamuk je walaupun kerap menyusu. Tapi bila saya tanya/tengok sendiri masa mereka menyusukan bayi rupa-rupanya bayi mereka kerap tertidur semasa menyusu. So, memang confirm la bayi tak cukup susu, sebabnya dia baru minum sikit je dan tertidur semasa menyusu.

Jom baca tentang cara nak kejutkan bayi tidur semasa menyusu di sini

Dah bersedia nak rasakan sendiri kehebatan ESP Shaklee? Jom saya bantu anda untuk dapatkan ESP Shaklee hari ni juga!

SMS/Whatsapp ke 012-3461698

Senarai Produk Shaklee dan Harga Shaklee

 
Call to action blog

Share on Facebook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also likeclose