Manfaat B Complex Shaklee Untuk Ibu Menyusu

B Complex Shakee adalah vitamin yang sangat penting untuk semua manusia.  Golongan yang sangat memerlukan vitamin B ialah wanita terutamanya ibu-ibu menyusu. Tapi ramai wanita yang tak tahu kepentingan vitamin B ni lebih-lebih lagi B Complex Shaklee. Ianya sangat penting untuk anda semua samada anda bekerjaya mahupun surirumah sepenuh masa.

Kenapa B Complex Shaklee sangat penting untuk wanita especially ibu menyusu yang nak menjaga kesihatan dan kecantikan? Jom baca faktanya..

b complex shaklee, vitamin b, vtamin untuk kulit,set penyusuan shaklee, vitamin untuk wanita, ibu menyusu, vitamin untuk ibu menyusu, banyakkan susu, tekanan

B Complex Shaklee membantu para isteri, ibu atau wanita berkerjaya yang kurang rehat kekal cergas dan bertenaga

Ramai ibu menyusu yang kurang rehat kerana kerap bangun malam untuk menyusukan anaknya. Ini akan menyebabkan ganguan kepada system tubuh anda kerana tidak mendapat tidur berkualiti yang secukupnya. Kesan lain ialah perkembangan sel-sel tubuh juga akan terganggu dan seterusnya menjadikan anda kelihatan lebih tua berbanding usia sebenar. So, jangan terkejut kalau anda dipanggil ‘MAKCIK’ walhal anda baru ada seorang anak je ye..hehe

 B Complex Shaklee mengandungi khasiat Vitamin B yang bertindak sebagai penenang

Antara punca ibu-ibu dalam pantang meroyan ialah kerana kekurangan vitamin B. Ramai juga anda di luar sana yang stress dalam memenuhi tugasan harian seperti tugasan pejabat, urusan anak-anak, melayani suami, tugasan rumah tangga dan lain-lain lagi. Tambah memburukkan keadaan bila anda juga perlu berjaga malam menyusukan bayi anda. Dah la tak cukup rehat, tanggungjawab pula berat. So, pengambilan B Complex Shaklee amatlah penting untuk memastikan anda sentiasa tenang untuk memastikan flow susu lancar dan tugasan harian juga dapat dilaksanakan dengan mudah.

Vitamin B di dalam B Complex Shaklee sangat penting dalam proses menukarkan makanan kepada tenaga

So, adalah kurang tepat tanggapan kebanyakan orang yang mengatakan B Complex menyebabkan kegemukkan. In fact kekurangan B Complex la yang menyebabkan kegemukan kerana makanan yang dimakan tidak boleh ditukarkan kepada tenaga. Lalu, berlakulah proses pembesaran badan..hehe. Memang la B complex ni akan menyebabkan rasa lapar kepada sesetengah orang tetapi ia bukanlah punca kegemukan sebenar. Banyak lagi yang perlu diteliti contohnya makanan yang diambil bila lapar dan kuantiti makanan yang dimakan.

Antara kesan buruk kerana kekurangan B Complex dalam tubuh wanita ialah cepat marah, kemurungan, cepat letih, moody, kulit kusan, stress dan banyak lagi.

Inilah rahsia sebenar kenapa ibu-ibu yang mengamalkan Set Penyusuan Shaklee kelihatan berseri-seri..sebabnya dalam Set Penyusuan tu ada B Complex Shaklee..:)

Inginkan rasakan khasiat B Complex Shaklee sendiri?

Klik ‘Order Now’ atau SMS/Whatsapp ke 012-3461698 sekarang juga!!!

Senarai Produk Shaklee dan Harga Shaklee

 
Call to action blog

Share on Facebook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also likeclose