Antara Vitamin dan Makanan Sunnah

Makanan Sunnahyang sangat popular ialah Kurma, Kismis, Madu, Buah Tin, Delima dan lain-lain. Sampaikan kalau disebut Makanan Sunnah je mesti makanan-makanan ni yang akan terbayang di fikiran anda.

Makanan Sunnah

Alhamdulillah semakin ramai yang sedar akan kepentingan Makanan Sunnah serta peluang yang ada dalam bidang Makanan Sunnah. Sebab tu lah kalau anda perhatikan sejak kebelakangan ni pelbagai jenis dan jenama Makanan Sunnah yang di jual di pasaran. Boleh dikatakan ia ibarat cendawan yang tumbuh selepas hujan.

Dalam masa yang sama juga yang ada golongan yang membanding-bandingkan antara Vitamin dan Makanan Sunnah. Ada golongan yang terlalu taksub dengan Makanan Sunnah sampai menolak sepenuhnya Vitamin Tambahan. Manakala, ada segolongan lagi pula yang menolak Makanan Sunnah dengan alasan kononnya tidak kena dengan selera mereka dan tidak standard.

Ramai yang tersilap tafsir makna Makanan Sunnah. Mereka menganggap Makanan Sunah ialah hanya makanan yang dimakan oleh Rasulullah s.a.w.

Kepada yang masih ragu-ragu saya kongsikan penerangan mengenai Makanan Sunaholeh  Ustaz Dr Zaharuddin Abd Rahman:

Makanan Sunnah ialah apa-apa makanan yang memberikan kesihatan dan kecergasan walau tidak wujud di zaman Nabi. Jenama Makanan Sunnah jangan hanya disempitkan kepada apa yang ada di zaman Nabi.”

Makanan Sunnah

So, macam mana? Harap-harapnya anda semua dah jelaslah tentang maksud sebenar Makanan Sunnah ye. Kepada yang menolak Vitamin pula dah sampai masanya anda patut fikirkan semula.  Fahami betul-betul penerangan yang cuba disampaikan oleh Ustaz Dr Zaharuddin  ni.

Kalau anda faham anda pasti akan nampak bahawa Vitamin ialah makanan tambahan yang boleh membantu anda lebih sihat dan lebih cergas dan bertenaga. Maksudnya Vitamin ialah Makanan Sunnah.

Vitamin tambahan yang saya maksudkan ialah Vitamin Shaklee. Kenapa saya berani cakap Vitamin Shakleeialah Makanan Sunnah? Ini kerana Vitamin Shaklee sangat bermanfaat untuk kesihatan dan ianya dijamin semulajadi dan selamat kepada tubuh anda.

Persamaan antara Vitamin Shaklee dan Makanan Sunnah lain ialah ianya tidak memberikan kesan negative jangka panjang sebaliknya sangat bagus kepada fizikal dan mental anda.

Salah satu contoh Vitamin Shaklee yang termasuk dalam kategori Makanan Sunnah ialah Vivix Shaklee. Vivix sangat berkhasiat sehingga ianya digelar tonik ajaib. Ia bukan sahaja boleh membantu merawat pelbagai penyakit, malah ia juga boleh meningkatkan tahap kecergasan tubuh anda.

Sebab tu lah Vivix Shaklee sangat popular. Majoriti yang telah menggunakan Vivix sangat sukakannya kerana kesan yang mereka rasai sangatlah positif. Sampaikan ramai yang repeat order dan mencadangkan Vivixkepada keluarga dan kawan-kawan mereka.

Tapi hati-hati ye kerana bukan semua Vitamin tambahan ialah Makanan Sunnah. Ini kerana kebanyakan Vitamin di pasaran merupakan Vitamin Sintetik. Vitamin Sintetik sangat berbeza jika dibandingkan dengan Vitamin Shaklee.

Vitamin Sintetik dihasilkan daripada gabungan bahan kimia tertentu. Oleh kerana ianya dihasilkan daripada bahan kimia, maka tidak hairanlah jika anda mendapat pelbagai masalah kesihatan dikemudian hari. Antara penyakit yang bakal anda diperolehi daripada pengambilan Vitamin Tambahan Sitetik ialah, Masalah Buah Pinggang, Kanser, masalah hati dan banyak lagi.

Walaupun Vitamin Tambahan sangat bagus untuk kesihatan anda tapi ini bukanlah bermakna anda perlu tolak Makanan Sunnah yang lain ye. Sebaiknya seimbangkan amalan memakan kurma, kismis, buah tin dan yang lain-lain bersama Vitamin Shaklee.

Insyaa Allah anda akan lebih sihat dan bertenaga dengan gabungan kedua-duanya.

Nak dapatkan Vitamin Shaklee@Makanan Sunnah?

Cari Agen Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Shaklee Seluruh MalaysiaCari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Vivix Shaklee Seluruh MalaysiaNak Daftar Jadi Ahli Shaklee --> Daftar Ahli Shaklee 2017Nak Beli Produk Shaklee? --> Cara Beli Produk Shaklee Online 
Call to action blog

One comment

  1. Salam Puan, saya memang sangat setuju dengan apa yang telah ditulis oleh puan. Memang betul Makanan Sunnah ialah apa-apa makanan yang memberikan kesihatan dan kecergasan walau tidak wujud di zaman Nabi. Orang ramai pula ada sebilangan selagi tidak dapat kurma, kismis dan seumpamanya tidaklah ia dinamakan makanan sunnah. Persepsi ini harus diubah. Saya suka nak kongsikan apa yang puan tulis di sini ye untuk blog saya akan datang. Terima kasih….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You might also likeclose
%d bloggers like this: