5 Idea Kerja Dari Rumah | Tambah Pendapatan RM1000 – RM2000 Sebulan Yang Boleh Dipercayai

Ramai yang semakin terdesak dengan kenaikan kos sara hidup sekarang ni.

5 Idea Kerja Dari Rumah Tambah Pendapatan RM1000 – RM2000 Sebulan Yang Boleh Dipercayai

Semakin ramai yang berlumba-lumba cari kerja dari rumah untuk tambah pendapatan untuk menampung perbelanjaan harian mereka.

Tahniah untuk anda yang berusaha untuk tambah pendapatan.

Sebab ramai lagi di luar sana yang kekal selesa walaupun semakin terhimpit.

Sampai sanggup ikat perut dengan alasan ‘cukup dengan apa yang ada’.

Mungkin mereka lupa yang kos sara hidup akan terus meningkat dengan pertambahan usia anak-anak mereka.

Sekali lagi, tahniah untuk anda kerana ‘sedar’ dan usaha untuk buat kerja dari rumah supaya pendapatan keluarga bertambah.

Jom saya kongsikan antara kerja dari rumah yang anda boleh lakukan.

Kerja ni khas untuk golongan surirumah sepenuh masa. Tapi bagi anda yang berkerjaya pun boleh buat cuma yang no 1 kurang sesuai la.

 

5 Idea Kerja Dari Rumah Untuk Wanita Bergelar Surirumah Sepenuh Masa

 

1. Pengasuh

Anda boleh ambil upah mengasuh anak orang. Ramai ibu-ibu bekerja yang perlukan khidmat pengasuh dari rumah.

Macam saya sendiri dulu pun memang lebih suka pengasuh perseorangan berbanding taska.

Cuma sebagai pengasuh agak susah jika anda nak bercuti atau perlu ambil cuti untuk kes-kes kecemasan.

 

2. Mengambil tempahan menjahit

Menjahit memang antara kerja dari rumah yang agak menguntungkan.

Janji rajin je dan jaga kualiti hasil kerja elok-elok. Bila pelanggan puas hati Insyaa Allah dia akan gunakan khidmat anda lagi dimasa akan datang.

Lagi best mereka akan buat promosi percuma kepada kawan-kawan dan keluarga tentang servis anda.

Kalau anda pilih kerja menjahit, anda kena bincang dengan suami dulu sebab bunyi mesin jahit tersebut agak bising.

Bila banyak tempahan anda mungkin perlu menjahit sepanjang malam terutama di musim perayaan.

 

3. Berniaga Makanan Dari Rumah

Kerja dari rumah ni pun boleh jana RM1000-RM2000 sebulan jika buat sungguh-sungguh.

Anda boleh berniaga di depan rumah ataupun ambil tempahan makanan.

Pastikan masakan anda sedap ye. Kalau tak nanti pelanggan tak nak order lagi dah.hehe

 

4. Dropship

Kerja dari rumah ni pun best sebab anda boleh buat melalui Facebook atau Instagram je.

Anda kena rajin iklankan produk yang dijual.

Bila pelanggan anda uruskan order dengan pembekal dan pembekal akan buat penghantaran kepada pelanggan.

Modal yang perlu dikeluarkan selalunya dalam RM50-RM300.

Komisen jualan pula bergantung kepada jenis produk dan perjanjian anda dengan pembekal.

 

5. Bisnes Online Shaklee

Dalam banyak-banyak kerja dari rumah, saya paling suka yang ni.

Sebab modalnya cuma RM80. Sangat rendah tapi pulangan yang anda boleh dapat berganda-ganda. Janji rajin, komited dan konsisten je.

Tak wajib simpan stok. Bisnes online shaklee ala-ala Dropship. Anda iklankan produk dan shaklee hq yang akan uruskan penghantaran kepada pelanggan.

Kedai bisnes online shaklee anda beroperasi 24 jam sehari 365 hari setahun. So anda boleh bercuti atau ambil cuti bila-bila masa je kerana masa kerja anda sangat flexible.

Jemput baca lagi tentang Kelebihan Bisnes Online Shaklee di sini >> Rahsia Jana Income 4 Angka Sebulan <<
Nak sertai saya buat kerja dari rumah?
Type ‘Kerja Dari Rumah‘ dan Whatsapp ke 012-3466 1698 untuk saya bantu anda mulakan kerja dari rumah hari ni juga!

Cari Agen Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Cari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda --> Pengedar Vivix Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee? --> Cara Beli Produk Shaklee Online



 
Call to action blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You might also likeclose
%d bloggers like this: